מיעוט מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיעוט מי שפיר
    יעל
    07/04/2013

שלום

אני בשבוע 40+1. לאורך ההריון כמות מי השפיר תמיד הייתה תקינה. בשבוע 39+4 הייתי אצל הרופא שלי בבדיקה שגרתית. הוא זיהה מיעוט מי שפיר והפנה אותי למיון. במיון היה מוניטור תקין ובבדיקה נמצאה כמות מים של AFI 8. הרופאה אמרה שתקין ושחררה אותי עם המלצה לביקורת משבוע 40 כמקובל.
    אתמול, בשבוע 40 הלכתי לביקורת. שוב המוניטור היה תקין, אך בבדיקת אולטרסאונד שוב נראתה כמות מים נמוכה של AFI 6-7., זאת לאחר נסיונות מדידה רבים של הבודקת כיוון שהעוברית לא זזה הרבה בבדיקה והרופאה אמרה שאולי מסתירה כיסי מים. בזמן המוניטור העוברית זזה המון והרופאה אמרה שהמוניטור מצויין כמות המים תקינה לשלב זה ושחררה אותי עם המלצה לביקורת עוד 3 ימים.

אני מאוד חוששת כיוון שממה שאני קוראת כמות המים שנמדדה אצלי נמוכה ואף ירדה בין בדיקה לבדיקה.. האם ביקורת כל שלושה ימים מתאימה במצב זה או שעשוי להיגרם נזק ועדיף ביקורת תכופה יותר או בכלל לשקול יילוד?

אם זה משמעותי בבדיקה קלינית במיון משקל העוברית הוערך כמעט נמוך- 3 קילו, אך במדידות השונות לאורך כל ההריון היא הייתה מעט קטנה ונעה בין אחוזון 35 ל 55. לפי דולברג

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט מי שפיר

הוספת תגובה

• מיעוט מי שפיר - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    07/04/2013

הבדיקות שתיארת תקינות
    במידה וכל מדדי ההריון תקינים אין מניעה מהמשך מעקב שמרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו