צ'יפ גנטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צ'יפ גנטי
    שירה
    18/06/2013

שלום,
    אני בת 31 הריון ראשון, שבוע 24, בדיקת שקיפות עורפית לא תקינה 5.2 וסקירת מערכות מוקדמת העלו חשד למום בעובר (לפי יועץ גנטי תסמונת דאון תסמונת טרנר או מום לבבי), בדיקת מי השפיר תקינה ,אקו לב עובר תקין וכן סקירת המערכות המאוחרת תקינה (בסקירה המוקדמת עצמות הגפיים היו באחוזון 5 ואילו בסקירה המאוחרת עצם הירך היתה בגודל תקין), יעצו לי לבצע גם צ'יפ גנטי על מנת לשלול מומים נוספים אך כאשר קראתי על הבדיקה הסתבר כי היא אינה חד משמעית וכי לעיתים התוצאה יכולה להראות שקיים מום אך לא ברור איזה ומה חומרתו דבר שיכול להוסיף בלבול.
    האם תוכלו בבקשה לתת לי הסבר קצר על הבדיקה וממציאה ?
    האם לדעתכם עדיין ישנו סיכון גבוה , למרות מי השפיר התקינים אקו הלב והסקירה המאוחרת?
    אני מתלבטת מאוד האם לבצע את הבדיקה ופוחדת שרק תבלבל אותי יותר, אני לא רוצה ללדת ילד עם מום אך גם מפחדת להרוג עובר תקין . אנא עזרתכם!!
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צ'יפ גנטי

הוספת תגובה

• צ'יפ גנטי - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    18/06/2013

ממליץ לבצע ציפ גנטי
    לצורך פירוט נוסף פני לייעוץ גנטי מסודר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו