מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון עוברי גבוה במי שפירשרון10/07/2013
שלום,
אני בת 35.5 בהריון שלישי ספונטני - תאומים בנים לא זהים. שבוע 20. בתחילת ההריון (שבוע 7, 8) היו 3 שקי הריון. השלישי שהיה ריק התמוסס וכבר לא נצפה בשקיפות.
השקיפות העורפית היתה טובה. (1.2 מ"מ, 1.4 מ"מ)
סקירה ראשונה מורחבת תקינה מלבד מוקד אקוגני אצל אחד העוברים. לכן תיאמנו ייעוץ גנטי ואקו לב עובר.
בייעוץ גנטי הומלץ לא לבצע מי שפיר. החלטנו בכל זאת לעשות + צ'יפ גנטי.
בהמלצת היועץ עשינו בדיקת חלבון עוברי שבועיים לאחר הדיקור.
AFP יצא גבוה 2.68 (כאשר הגבול העליון הוא 2). הסטטיסטיקה טובה והפחיתה הסיכון פי 10 יחסית לגיל.
נתבקשנו להתעלם מהתוצאות של ה- AFP, מאחר ומדובר בהריון מרובה עוברים.
קיבלנו תוצאות של מי השפיר. כרומוזומלית - הכל תקין. לאחד העוברים (לא ידעו להגיד לנו איזה...שזה מעצבן בפני עצמו) יצא AFP גבוה (2.98, כאשר הגבול הוא 2.5).
מאז אני לא ישנה ובקושי מתפקדת.
האם תוכלו להעריך מה הסיכוי שמשהו לא בסדר בהריון הזה?
קבעתי סקירה שניה מורחבת פרטית לשבוע 23+6. האם להקדימה?
האם הסקירה הראשונה הטובה (על ידי פרופ' צלאל) יכולה להרגיע אותי?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי גבוה במי שפיר - תגובה
ד''ר אלי רימון10/07/2013זו הסיבה שלא מומלץ לבצע את הבדיקה בתאומים היות שברור שלא נדע למי לשייך את הבדיקה
סקירה מאוחרת תקינה לפי דעתי מספיקה כדי להרגיע אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבהרה
שרון11/07/2013ד"ר רימון - תודה על התשובה.
אני רוצה רק לוודא.
מדובר בחלבון גבוה שאותר במי שפיר של אחד העוברים, לא בסקר האימהי של חלבון עוברי.
התשובה עדיין עומדת בעינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבהרה - תגובה
ד''ר אלי רימון11/07/2013זה שונה
ודורש יעוץ גנטי תואם וסקירה מכוונת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)