מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרוז לידהשרון23/03/2008
שלום,
אני בשבוע 38+2. לפני יומיים ביצעתי הערכת משקל בה נאמר לי כי העובר שוקל 2550 גר' ועל כן המליצו לי על זרוז לידה.
את ילדי הראשון ילדתי בשבוע 41 במשקל 2700 גר'.
בהריון הנ"ל שקיפות עורפית תקינה, בסקירה ראשונה נמצאו ציסטות צוואריות ומוקד אקוגני שנעלם, סקירה שניה תקינה וסקירה שלישית בשבוע 30 תקינה. מי שפיר תקין, לעובר 2 VSD קטנים מאד שהתגלו באקו לב עובר. מעקב ל"ד יומי תקין. אין חלבון בשתן בסטיק ורמות תקינות באיסוף שבועי (בין 105-153 כל פעם). יש לציין כי נמצאה חומצה אורית ברמה גבוהה מהנורמה, 7.8. זרימות בחבל הטבור שנמדדו לפני יומיים 2.8 (נאמר לנו שתקין). אני מבצעת מעקב מוניטור יומי והרופא אומר שהעובר חש טוב, אני חשה היטב תנועות עובר. כמות מי שפיר תקינה.
שאלתי היא האם לפי כל מה שציינתי, עצם היות העובר קטן (פחות מאחוזון 10), הינה סיבה מספיק טובה לבצע זרוז לידה עם כל הסיכונים הכרוכים בזרוז, כולל לידה פחות נעימה... אנו לא מצליחים להבין מדוע הרופאים ממליצים לנו כ"כ להזדרז ולסיים את ההריון ולא פשוט לתת לטבע לעשות את שלו כל עוד המדדים מראים שהעובר לא במצוקה?
נשמח לשמוע את חוות דעתך. סליחה מראש שהשאלה ארוכה כ"כ.
תודה, שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרוז
ד''ר אלי רימון24/03/2008ראשית אין בזרוז סיכון וה"סיכונים" נובעים מכך שבכל מקרה של זרוז קיימת סיבה שמהווה בעצמה גורם סיכון.
לדעתי יש מקום להשרות לידה לאור המשקל ו-UA
המטרה למנוע מצוקת עובר וסיבוכים לעתיד.
הרופאים מיעצים לך לפי מיטב הבנתם אך את חופשיה לקחת את הסיכון ולהמשיך מעקב ולא ללדת.
ההחלטה בידיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)