מודאגת צוואר רחם קצר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת צוואר רחם קצר
    נטע
    07/08/2013

שלום דוק בת 30, הריון ראשון ivf לאחר 6 שנים ללא הריונות קודמים בשבוע 21+4. לפני יומיים הכתמה חומה לא דמית אפילו יבשה שבשלה הגיעתי לבדיקה. הרופא בדק ואמר שצוואר הרחם קצר באורך שבין 21 מ"מ ל25 מ"מ . אמר שצריך שמירת הריון וכן נטילת אוטרוגסטן 200 פעם ביום שאלותי הן: 1. האם הצוואר קצר מאוד ומהווה סכנה? 2. האם הטיפול שניתן יכול לגרום להארכה של צוואר הרחם ולמצב תקין? 3. האם היו מקרים שנשים במצב כמו שלי הצליחו ללדת בזמן? 4. האם שכיבה מוחלטת נצרכת או שאפשר לשבת מידי פעם? אודה לך אם תוכל להשיב לי על שאלותיי אני מודאגת מאוד תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת צוואר רחם קצר

הוספת תגובה

• מניסיון

יעל
    07/08/2013

היי,

כמובן שאינני רופאה אבל אני מדברת מניסיוני.
    בהריוני הקודם (גם בגיל 30) החלה אצלי התקצרות צוואר בשבוע 20. בהתחלה התקצר ל25 מ"מ אבל המשיך להתקצר ככל שהתקדם ההריון. מיד התחלתי בטיפול של פרוגסטרון והייתי בשמירה משבוע 24 ועד שבוע 36.
    אני הייתי מאוד מפוחדת ולכן שכבתי רוב הזמן על כורסת טלויזיה ולא יצאתי מהבית למעט בדיקות.
    בשבוע 36 "חגגתי" ועשיתי את כל מה שלא עשיתי במהלך השמירה.
    לבסוף ילדתי בשבוע 38 לאחר זירוז יזום.

מציעה לך לשמור ולא לחפף בזה. אני מקווה שעודדתי אותך בסיפור שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה באמת עודדת אותי!

נטע
    08/08/2013

מקוה שיהיה סוף טוב למצב הזה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת צוואר רחם קצר - תגובה

ד''ר אלי רימון
    08/08/2013

לא ניתן לדעת אם תגיעי למועד
    בשלב זה הטיפול נכון ויש צורך במעקב אורך צואר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שאלה נוספת

נטע
    08/08/2013

האם ניתן לשבת קצת או שיש צורך במצב כזה לשכב באופן קבוע? נכון לעכשיו אני שוכבת פרט לקימות לשירותים האם המינון שניתן לי של 200 אוטרוגסטן פעם אחת מספיק?? אשמח אם תוכל להשיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו