הפחתת תאום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת תאום
    שרון
    09/09/2013

שלום,

אני בהריון מספר 3, תאומים לא זהים, ספונטני, שבוע 29. 2 הריונות קודמים ספונטנים תקינים לחלוטין, לידות רגילות ובמועד של ילדים בריאים (טפו טפו).

אנחנו במעקב אחר עובר ימני עם ממצאים, כאשר האבחנה הסופית תוכל לנוע בין עובר בריא עם ריאה שמאלית מעט קטנה ולבין קטסטרופה (בקע טבורי שגורם לקיבה דחוקה בבית החזה, ריאה היפופלסטית ולב אסימטרי). כרגע לא רואים תסריט קשה ב- US ויש סימנים חיוביים (נצפו ורידי ריאה. קיבה נראית במקום תקין. באקו לב לא נצפה מום לבבי משמעותי. אם כי ריאה עדיין מעט קטנה והלב דחוק לשמאל תופס את מקומה).
    מתוכננת לעבור MRI בשבוע 32, לאחריו נקבל הערכה מהמומחים ונצטרך לקבל החלטה..

אחרי כל החפירות לשאלות: אחרי 2 לידות בזמן (שבוע 41) וצוואר רחם עומד נכון לאתמול על 35מ"מ - האם שבוע 32 יהיה מאוחר מדי לביצוע הפרוצדורה? האם לאחר ביצוע הפעולה המדיניות היא להשאיר את האישה באשפוז? האם הלידה תהיה בהכרח בקיסרי? כרגע שניהם מצג עכוז. האם יש ליווי פסיכולוגי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת תאום

הוספת תגובה

• סליחה התכוונתי לבקע סרעפתי

שרון
    09/09/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת תאום - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    25/09/2013

אינני יודע באיזה בי"ח את מטופלת
    אני מניח שה MRI יתבצע בתה"ש או באיכילוב
    הסיכוי ללידה מוקדמת חאור אורך הצוואר נמוך אך יש לזכור כי מדובר בהריון תאומים. שבוע 32 נראה לי זמן שקול וראוי לקבלת ההחלטה
    במידה ועושים הפחתה המטרה לאחר 2 לידות רגילות לאפשר לך לידה נוספת נרתקית אך בתלות של מספר גורמים ולכן כדאי לבצע ייעוץ מקדים
    ברור שאם העובר הבריא הינו העובר המוביל והוא יישאר במצג עכוז סיום ההריון יהיה בניתוח קיסרי
    בוודאי שיש ליווי נפשי לתהליך כה קשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו