הריון תאומות שב' 21 הבדל גודל ומשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון תאומות שב' 21 הבדל גודל ומשקל
    סיון
    25/10/2013

שלום, שמי סיון אני בתחילת גיל ה-26 ונכנסתי להריון ספונטני ללא בדיקה גנטית וכיום בשבוע ה-21. כבר בבדיקה הראשונה ע"י רופא הנשים הובחן בהריון תאומים עם 2 שקים. כשכבר הגעתי לאולטרה יסודי יותר הבחינו בשוני בגודל ובמשקל של 2 העוברים עם מיעוט של מים בעובר הקטן. לאחר השקיפות מצב המים היה שווה ולא ראו כל בעיה מבחינת מומים או כל דבר יוצא דופן כנ"ל לגבי הסקירה המוקדמת ששבתי למעקב לאחר 3 שבועות על מנת לבחון את הפרשי הגדלים. כמו כן טרם המעקב החוזר הגעתי לד"ר לסיכון הריון בהמלצת רופא הנשים ובבדיקה ראתה כי 2 העובריות בריאות וקיים הבדל בגודל וביקשה לשוחח עם הד"ר לסקירה לאחר המעקב, בהמלצתם לבצע בדיקה גנטית [מי שפיר] בבי"ח מאיר כ"ס. כיום עוברית אחת מתאימה לשבוע ה-21 ואילו השניה ל19-19.5. אני בעיקר חרדה לבדיקה ולמחשבה על מחט ארוכה שמוחדרת אל בטני וכמובן לא ישנה מאז הבדיקה האחרונה. חשוב לציין שאין במשפחתי או במשפחתו של בן זוגי בעיות של מומים תסמונת או בעיות בריאותיות.
    בשל חוסר ניסיוני וגם אי השיתוף שלי עם המשפחה [כן אני יודעת זה מגוחך] אני זקוקה להמלצה של איך עלי להתקדם? האם לקבוע תור למומחה או להתעלם מן השמועות על המי שפיר ולבצע את הבדיקה?

תודה לכל מי שיענה!
    שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון תאומות שב' 21 הבדל גודל ומשקל - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    27/10/2013

קשה להבין מהשאלה את המצב לאשורו
    במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו