חיסון לחצבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לחצבת
    טליה
    30/03/2008

שלום,

אני בשבוע 20 עם הריון של תאומים, עובדת בתפקיד אדמניסטרטיבי בבי"ח.
    במקום עבודתי החלו לחסן את העובדים נגד מחלת החצבת אשר החלה להתפשט לאחרונה בארץ.
    בבדיקת נוגדנים שבוצעה לי נמצא כי התוצאה גבולית מה שאומר בעיקרון שעלי להתחסן, אלא שבמצבי זה בלתי אפשרי.
    למרות שתפקידי הוא משרדי ולא בתוך מח' זו או אחרת במסגרתו עלי להסתובב במחלקות השונות... ושאלתי האם זה לא מסוכן עבורי להמשיך להגיע לעבודה במצבי? האם עלי לבקש שמירת הריון לנוכח המצב? אני חוששת מהסיכוי (גם אם הוא לא גבוה) לפגיעה בהריון יקר זה. מה דעתכם?
    אודה להתייחסות,

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לחצבת

הוספת תגובה

• חיסון לחצבת

פרופ' יריב יוגב
    30/03/2008

אנא התייעצי עם מחלקת הזיהומים בבי"ח בו את עובדת. אין לתת חיסון לחצבת בהריון אך ניתן לטפל באימונוגלובולינים בחשד לחשיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

טליה
    30/03/2008

תודה על תשובתך המהירה.

מעבר לכך שקיים טיפול האם עצם החשיפה למחלה בהריון לא מסוכנת לעוברים?
    האם לא עדיף להמנע ממצב של הדבקה אפשרית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

פרופ' יריב יוגב
    30/03/2008

כמובן שרצוי שלא להידבק בכלל ובהריון בפרט, הסיכוי לפגיעה עוברית אינו ברור לגמרי אך חשוב לציין כי בשבוע בו את נמצאת אין סכון מוגבר ליצירת מומים עובריים עקב החשיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו