הריון לאחר לידה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון לאחר לידה מוקדמת
    שלי
    25/02/2014

שלום,
    בהריון קודם (בגיל 31) ילדתי בשבוע 29 (הריון ראשון, ללא הפלות בעבר) בניתוח קיסרי עקב רעלת הריון והתפתחות של HELLP SYND. לאחר הלידה, הייתי מאושפזת 3 ימים בטיפול נמרץ עם לחצי דם מעל 200 סיסטולי וטרומבוציטופניה עד 57, שהסתדרו תוך כמה ימים. יש לציין כי הרעלת התפתחה די מהר, כעבור 3 ימי אשפוז בהריון בסיכון הוחלט ליילד (בגלל ההחמרה), כאשר לא היו שום סימנים מקדימים והרעלת התגלתה בבדיקת אחות הריון שגרתית (ל"ד מוגבר וחלבון בשתן בהתחלה) וההריון היה תקין לחלוטין עד לבדיקה הנל.

רציתי לדעת מה המשמעויות לגבי ההריון הבא? מה תכיפות הבדיקות שעושים אחרי הריון כזה? ומה הסיכוי שזה יקרה שוב?

דבר נוסף- בדו"ח הפתולוגיה של השיליה שהגיע כעבור מספר שבועות מהלידה יש ממצא שמעיד על היפרדות. האם זה ממצא אופייני ללידה כפי שקרתה לי? או שיש לתת התייחסות מיוחדת?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר לידה מוקדמת

הוספת תגובה

• מממ

שלי
    25/02/2014

שכחתי לציין כי לא נמצאה קרישיות יתר בבדיקות הדם , לחצי דם חזרו לנורמה כשבועיים לאחר הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון לאחר לידה מוקדמת - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    01/03/2014

יש מקום לברור APLA סוג של יתר קרישתיות
    אספירין בהריון הבא
    ודיון לגבי הצורך גם בקלקסן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו