מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כליות מעט היפראקוגניות ע"פ סקירההריונית מאושר28/03/2014
שלום בת 27 לאחר הפריה באיקסי. שקיפות העורפית יצא לי תקינה. ע"פ התבחין מרובע כולל משוקלל של מעבדות זר יצא לי סיכוי של 1:4,600. סקירה מוקדמת לפני חודש וחצי יצאה תקינה לחלוטין.
סקירה מאוחרת עשיתי פעמיים: פעם אחרת דרך הקופת חולים (מה שמגיע דרך סל הבריאות) הכל יצא תקין.
פעם שניה הלכתי לרופא פרטי, הכל יצא תקין למעט כך שאמר לי במהלך הבדיקה שהכליות נראות לו קצת בהירות/לבנות, ואמר לי לעשות אולטרסאונד עוד חודש רק למעקב על מנת לבדוק שהכל בסדר.
בדוח הסקירה רשם הרופא הפרטי באבחנות: כליות מעט היפראקוגניות. ובהמלצות רשם: ממליץ מעקב כמות מי שפיר וסרולוגיה לווירוסים.
יש לציי שעשיתי בדיקת CMV בתחילת ההריון והיא יצאה תקינה.
השאלה שלי:
1. האם יש מקרים שעוד חודש אני אראה שהכליות בסדר גמור?
2. הרופא אמר שבגלל שמערכת דרכי השתן ושלפוחית השתן נראו תקינים, אז רוב הסיכויים שזה כלום, רק צריך לעקוב אחרי חודש, האם זה נכון?
3. אם הכליות יראו ככה חס וחלילה עוד חודש מה זה אומר כליות מעט היפראקוגניות? באינטנרנט לא מצאתי כלום לגבי זה, מצאתי המון דברים לגבי אגני כליה רחבים, אבל עם זה לא היה לי בעיה תודה לאל
4. מדוע הרופא המליץ על מעקב כמות מי שפיר?
5. מה זה סרולוגיה לוירוסים? ומדוע הרופא המליץ על זה?
6. האם אפשר לתפקד עם כליות מעט היפראקוגניות? או שמדובר בדבר מאוד מסוכן שקשה לחיות איתו? האם יש דרכים לטיפול?
7. האם יש קשר בין הממצא של הכליות לבין כך שההריון נעשה בהפריה מאיקסי או שזה לא קשור?
סליחה על האורך אבל מאוד חשוב לי לקבל תשובות
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות מעט היפראקוגניות ע"פ סקירה - תגובה
פרופ' יריב יוגב30/03/2014יש צורך במעקב עוד חודש
קרוב לוודאי שמדובר בממצא תקין
יש מקום לשקול ייעוץ גנטי
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית לשם ייעוץ פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)