תחילת התפתחות TTTS? לחוצה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחילת התפתחות TTTS? לחוצה..
    ליטל
    11/04/2008

שלום רב,
    קיבלתי הפנייה למעקב שבועי ביחידה להריון בסיכון גבוה, בשל הריון תאומים זהים בעלי שליה משותפת. לפני 9 ימים בבדיקת US פרטית אצל פרופ' ליפיץ הפרשי הגודל בין העוברים היה 5 ימים.
    אתמול הגעתי בפעם הראשונה לאסותא השלום ע"מ להיבדק ע"י רופא מהיח' לסיכון גבוה, אך נעשתה טעות והפקידה קבעה לי תור עם רופא שעושה דופלר... הרופא הזה (בלהסן) אמר שנעשתה טעות אך ינסה לחשב מדדים מסויימים (הוא לא בקיא בתופעה). הוא הפיק מדדי US לפיהם גיל ממוצע העובר הגדול 19+4 ימים והקטן 17+6 ימים. הפרש של כמעט שבועיים... זה מפחיד אותנו מאוד!!! אולי זוהי תחילתה של התפתחות TTTS? הבעיה שאין לי למי לפנות: ביחידה להריון בסיכון גבוה במכבי ברעננה הצליחו לתאם לי תור הכי מוקדם רק ליום רביעי, משמע לחכות עוד 6 ימים!!!
    מה עושים במצב כזה? האם יש סיבה להיסטריה שלי? אני יודעת שקריטי השלב בו עולים על התופעה ומתחילים לטפל.
    הייתי פונה למיון כדי שיעשו US רק שגם שם אני לא יודעת אם יש מומחה בתחום שיידע על מה להסתכל...
    אנא עזרתכם הדחופה,
    תודה ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחילת התפתחות TTTS? לחוצה..

הוספת תגובה

• TTTS

ד''ר אלי רימון
    12/04/2008

אין מקום להיסטריה.
    ההבדל בגודל איננו הקריטריון היחיד לתופעה ויש מדדים נוספים בעיקר הבדך בכמות מי השפיר
    ננתערבות הינה במצב חמור ועד אז הטיפול שמרני.
    אין סכנה בבדיקה במהלך השבוע הקרוב במסגרת קופ"ח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו