מי שפיר אחרי דילול וגיל 35

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר אחרי דילול וגיל 35
    טלי
    06/06/2014

שלום רב, אני בת 35, הריון אחרי ivf, היה הריון תאומים. בשבוע 13 עברתי דילול לעובר אחד. בשקיפות עורפית התוצאה המשוקללת עם הגיל לעובר שנשאר היתה 1:1674. סקירת מערכות מוקדמת תקינה אצל אחד הרופאים הכי טובים בתחום. כרגע 16 שבועות בדיוק. הרופאים שעשו לי סקירה ושקיפות אמרו שחוץ מהגיל אין ממצעים אחרים המומלצים למי שפיר. הרופא שלי שעושה לי מעקב הריון חושב שכן צריך לעשות. כמובן שאני לא יכולה לעשות חלבון עוברי ולא עשיתי סקר שליש ראשון. עשינו גם בדיקות גנטיות והן היו תקינות ואין מחלות במשפחות שלנו.
    האם הגיל הוא כל כך קריטי במקרה הזה, זה גם ככה הריון בסיכון בגלל העובר השני שנמצא עדיין ברחם?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר אחרי דילול וגיל 35

הוספת תגובה

• מי שפיר אחרי דילול וגיל 35 - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    07/06/2014

אם כל מה שמדאיג אותך זו תסמונת דאון ניתן לבצע בדיקת NIPT משמעו בדיקת דם לגילוי תסמונת דאון
    אם רוצה ברור יותר מעמיק יש צורך בדיקור מי שפיר ואז ניתן לבצע בדיקת ציפ גנטי
    התייעצי עם הרופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה שידוע לי - אי אפשר לעשות

דניאלה
    26/06/2014

NIPT c במצב של עובר אחד שלא התפתח , ביררתי את זה לעומק עם החברות הכי גדולות בתחום בדיקת הדם שמחליפה כביכול את דיקור מי השפיר
    ממה שהבנתי זה שיש וויכוח גדול בין גדולי הביולוגים והגנטיקאים והרופאים בעניין הזה
    וישנם רופאים שבפירוש שוללים ביצוע בדיקת דם כזו במצב שיש עובר נוסף שלא התפתח...., או במצב של דילול וכדומה....
    --
    כל זאת מכיוון שגם הDNA של העובר שלא התפתח נימצא בדם האם , וזה ממש יכול לשבש את התוצאות ולהטעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה שידוע לי - אי אפשר לעשות - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    29/06/2014

הדבר לא לגמרי מדויק
    פני לייעוץ גנטי מסודר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו