מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המטומה ברחםרונית11/07/2014
שלום רב,
אני בת 29, בהריון שני (כאשר הראשון היה תקין ביותר!), בשבוע 13 כרגע.
ב- 2 המקרים לקח לי כשנה להיכנס להריון כך שהוא מאוד מאוד יקר לי. גיליתי על ההריון לאחר שבועיים של דימומים מסיביים שחשבתי שהם מחזור. מלבד הדימום הראשוני הזה היו לי דימומים פעמיים נוספות, לא מאוד חזקים ליום אחד בלבד וכנראה כתוצאה מקיום יחסי מין. לפני כשלושה שבועות היה האחרון שביניהם ואז הבחין הרופא שיש המטומה די גדולה ברחם.
לפני כשבוע הייתי בבדיקת שקיפות עורפית (אשר יצאה תקינה) והרופא ראה שגודל ההמטומה 5.6 על 1.4. אתמול הייתי באולטרסאונד והרופא אמר שההמטומה גדלה ל 6.4 על 1.8.
שאלותיי:
1. מדוע לא ראו את ההמטומה מההתחלה? וממה יכולה הייתה להיגרם?
2. מלבד ההגדרה הכללית של הצטברות דם בין השיליה לרחם מה היא בדיוק המטומה? אודה להסבר מפורט מעט יותר.
3. האם יש סיכוי להריון עם המטומה בגודל הזה שרק גדלה בינתיים?
4. מה בדיוק יכולה ההמטומה לגרום להריון? מה הסיבה לכך שיכולה להיגרם הפלה מאוחרת או לידה מוקדמת? מה זה עלול לעשות לעובר?
4. מדוע אף רופא שהייתי אצלו לא המליץ על שמירת הריון? יש לציין שאני עובדת במשרד ולא במשהו פיזי אך בכל זאת נראה לי שאם אשכב שבוע או יותר יש סיכוי גדול יותר שההמטומה תיספג. בכל זאת אני הולכת לחניה כעשר דקות הלוך וחזור מהמשרד. וגם במשרד פעילה מעט.
5. האם יש סיכוי שמולטי ויטמין שאני לוקחת תורם לגדילת ההמטומה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה ברחם - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/07/2014מדובר בדמם בין קרומי העובר והשליה
סכון מוגבר להפלה לידה מוקדמת והפרעה בגדילת העובר
אין קשר לויטמינים
במידה ומעוניינת תתאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
דנה07/09/2014מכעיס אותי לראות בכל תגובה המלצה לבוא לפגישה אישית הפורום נועד לשאלות ונשמח אם תרחיב ותסביר על נושא ההמטומה . לא כולן גרות באיזור בו אתה מקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)