טריזומיה 18 בבדיקת חלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טריזומיה 18 בבדיקת חלבון עוברי
    א.
    28/08/2014

שלום,

אני בת 37 בהריון בשבוע 19 בעקבות ivf (החזרה כפולה כשהעוברים שהוחזרו ביום השלישי עברו AHA ו2 עוברים הוחזרו כבלסטוציסטים ביום החמישי)

ההיריון התחיל כתאומים כאשר כנראה בסביבות שבוע 10 אחד העוברים הפסיק להתפתח. (בשבוע 9+4 עוד נצפה דופק בעובר שהפסיק להתפתח ובשקיפות העורפית בשבוע 12 התברר שאין דופק לאחד העוברים והרופא שביצע את השקיפות העריך שהוא הפסיק להתפתח בשבוע 10)

עשיתי סקירה ראשונה בשבוע 15+6 אצל פרופ' אחירון שהיתה תקינה ונקבע שמדובר בעוברית ממין נקבה.
    בשבוע 17 עשיתי בדיקת וריפיי שהיתה תקינה למרות שבמין העובר נקבע שמדובר בזכר (היועצת הגנטית של וריפיי הסבירה לי שכנראה העובר שהפסיק להתפתח היה ממין זכר ולכן הבדיקה הראתה שמין העובר זכר ולא נקבה כפי שנקבע בסקירה)

הרופא בקופת חולים הפנה אותי לעשות בדיקת חלבון עוברי בשבוע 18 (למרות שרופא הפריון שלי אמר לי מלכתחילה לא לבצע את הבדיקה) ואלה התוצאות שמאוד מדאיגות אותי. אני כמובן אקבע תור בדחיפות ליעוץ גנטי אבל עד שאצליח לקבוע תור אודה להתייחסותכם כי אני ובעלי מצויים בחרדות.

AFP - mom 3.34
    HCG - 0.44
    Estriol - 0.42

נרשם שהסיכון לטריזומיה 18 לפי גילי ותוצאות הבדיקות 1:5.

בסיכום רשום שקיים סיכון מוגבר לטריזומיה 18. וסיכון מוגבר למום פתוח במערכת העצבים ושעליי לפנות בהקדם ליעוץ גנטי.
    אציין שבטופס התוצאה קיימת התעלמות מכך שההריון החל כתאומים וההתייחסות להריון היא לעובר אחד

עד שאצליח לקבוע תור ליעוץ גנטי אודה לקבלת התייחסותכם לממצאים.

תודה-רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טריזומיה 18 בבדיקת חלבון עוברי - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    29/08/2014

קרוב לוודאי שהבדיקה כוזבת חיובית עקב העובדה שההריון החל כהריון תאומים
    פני ליעוץ גנטי ובמידת הצורך וע"פ רצונך בצעי בדיקת מי שפיר וציפ גנטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו