הפרדות שליה כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדות שליה כרונית
    מ
    19/05/2008

שלום,
    אני בת 33 אחרי 3 הריונות: הראשון– לידה מזורזת בשבוע 36 עקב הפרדות שליה 30%. הריון שני – זירוז בשבוע 38 עקב הפרדות שליה בהריון ראשון – דימום אחרי הוצאת השליה.
    הריון שלישי שהסתיים לפני 3 חודשים: הפרשה דמית בשבוע 24, דימום חזק משבוע 26 מתלווה בירידת מים. בשבוע 31 נותחתי בעקבות היפר טונוס וירידת מים ממושכת. התינוק נפתר יום למחרת... כל הבדיקות בזמן ההריון היו תקינות למאט ערך אחד גבוה בהמסת סוכר מלאה.
    לאחרונה עשיתי בירור קרישיות יתר שיצא תקין והיסטרוסקופיה אבחנתית שלא הראתה הדבקויות או מחיצה.
    מהן הבדיקות שניתן עוד לעשות? איך להתכונן להריון הבא? מה הסיכויים שלי להריון מוצלח?
    תודה מראש על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרדות שליה כרונית

הוספת תגובה

• הפרדות שליה

פרופ' יריב יוגב
    19/05/2008

כאשר מנתחים את הנתונים אותם סיפקת הרי שבהריון הראשון ההריון הסתיים עקב היפרדות שליה שאובחנה קלינית ללא ארוע דומה בהריון השני. קשה לייחס את הדימון שלאחר הלידה להיפרדות שליה. בהריון האחרון הרי שירידת המיים החלה כבר בשבוע מוקדם ואני מניח שאושפזת אשפוז ארוך. הפרדות שליה הינה סיבוך שכיח לאחר ירידת מיים ממושכת ולא ברור ע"פ הנתונים שסיפקת מה גרם לפטירת התינוק. לצורך הערכת הסיכון והמלצה על בדיקות נוספות יש לבצע הערכה יותר מלאה של ההיסטוריה הרפואית טרם ההריון. אנא פני לרופא המומחה בהריון בסיכון גבוה לצורך ייעוץ מקיף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו