5 הפלות חוזרות רצופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 5 הפלות חוזרות רצופות
    שוקשוק
    24/05/2008

שלום לכם. אני בת 34. אמא לילד בן 4 (הריון ראשון ספונטני ותקין). עברתי 5 הפלות חוזרות עוקבות בשנתיים וחצי שעברו (הריון 2 - בשבוע 16, הריון 3 - בשבוע 8, הריון 4 - בשבוע 10, הריון 5 - בשבוע 15 והריון 6 - בשבוע 14). ההפלה האחרונה היתה בסוף פברואר 2008. כל הבדיקות שעשיתי תקינות - היסטרוסקופיה, כריוטיפ שלי ושל בעלי, סיווג רקמות ו- X match, בדיקות קרישיות יתר, בדיקה כרומוזומלית של העובר בהפלה ה- 4 - הכל תקין! לציין הטרוזיגוט ל- MTHFR. לא בדקו את הגנטיקה של העובר האחרון עקב כשל טכני. בהריון ה- 5 קיבלתי זריקות של פרגניל עד שבוע 12 (טופלתי במרפאה להפלות חוזרות של פרופ' כרפ בתל השומר) ובהריון ה- 6 קיבלתי קלקסן 40 מ"ג + טבפירין + אוטרוגסטן + פרגניל (טופלתי אצל מומחית להריון בר סיכון מהדסה). הרופאה אמרה לי שאין לרפואה תשובה עבורי וכי עלי להיכנס שוב להריון ואז אקבל שוב קלקסן + אספירין + אוטרוגסטן, ובנוסף סטרואידים במינון של 5 מ"ג וכן אניטיביוטיקה שבוע בחודש. מה דעתכם? האם יש בדיקות נוספות שלא עשיתי (הרופאה ומרת שלא). אני אובדת עצות. למה זה קורה לי? האם יש פתרון? אודה לתשובתכם בדחיפות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    5 הפלות חוזרות רצופות

הוספת תגובה

• 5 הפלות חוזרות רצופות

פרופ' יריב יוגב
    25/05/2008

לא תמיד לרפואה המודרנית יש תשובה חד משמעית
    ע"פ הנתונים שסיפקת נראה כי פרט לטיפול המוצע אין טיפולים נוספים
    נשאלת השאלה באם בוצע ברור גנטי מקיף לך ולבן זוגך מעבר לקריוטיפ לגבי נשאות למחלות מטבוליות אחרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו