מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת קלקסאן בהריוןאלמונית14/06/2008
לרופאים שלום
הסטוריה מיילדותית-הריון ראשון-גרידה בשבוע 12 לאחר שמשבוע 8 לא נצפה דופק עוברי.
הריון שני-תקין- לידת זכר בואקום עקב מצוקה עוברית בלידה במשקל 3030 קג בסוף שבוע 40.
הריון שלישי- IUFD בשבוע 32+1.בבדיקה פתולוגית נקבע שהסיבה כנראה תאונה שקשורה לחבל הטבור שהוגדרה כארוע אספקיטי אקוטי.משקל העוברית- 1420 גרם וכן כל האיברים תקינים ,גודל השיליה-משקל 450 גרםמימדיה-16X15 סמ ועוביה המקסימלי עד 3.5 סמ.
בבדיקות קרישיות- MTHFR הומוזיגוט. בנוסף LAC חיובי חלש ויחס שלילי(DRVVT תקין)-נמצא בבדיקה 3 חודשים מהלידה ובבדיקה חוזרת כעבור חודש.שאר הבירור לטרומבופיליה שלילי.
הומלץ אמפירית על קלקסאן בהריון הבא.
המטולוג שאליו שלחו אותי טוען שאין צורך בקלקסאן כי אין לערך גבולי חיובי של LAC משמעות אצל חולה שכל הנוגדנים לקרדיוליפין אצלה שליליים.
כרגע בהריון רביעי-שבוע 7. לציין שבעבר בהריונות PLT יורד-בהריון השני עד לרמה של 98000
ביום הלידה שהיה בדיוק ביום התלמ. בהריון עם ה- IUFD עד לרמה של 114000 ביום הלידה-שבוע 32+3.
מה דעתך לגבי הצורך בקלקסאן?
האם לא מסוכן לקחת קלקסאן לאור העובדה שPLT יורד בהריון גם ללא לקיחת קלקסאן?
בתודה מראש על התשובה ויש לכם פורום עניני שלומדים ממנו רבות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית
ד''ר אלי רימון15/06/2008אכן סיפור מיילדותי מרשים
ההיסטוריה המיילדותית שלך על אף היותה מצערת איננה מכוונת לקרישיות יתר כגורם להפלה או מות העובר. בעניין מות העובר אמליץ לחזור לדיווח הפתולוגי של השליה בחיפוש אחר מאפינים של אי ספיקה שליתית.
אכן נמצאת הומוזיגוטית ל-MTHFR אך זוהי הפרעת קרישיות לא קשה ושכיחה יחסית באוכלוסיה וקרוב לודאי שהיא ממצא מקרי.
ערך LAC מעט גבוה בבדיקה יחידה אינו מגדיר קרישיות ולכן יש לחזור על הבדיקה לפחות 12 שבועות מהבדיקה הקודמת לפי ההגדרה בספרות.
לענין הטסיות אם הירידה אינה מלווה ברעלת הריון או הפרעה בתפקוד הכבד , בד"כ מקורה בטרומבוציטופניה של ההריון שאיננה מסכנת את ההריון אלא אם היא בדרגה חמורה וזה איננו המקרה.
" המקרה קשה" כפי הנוהגים לאמר והתשובה הסופית תנתן ביעוץ רופא הריון בסיכון שגם יקח על עצמו , מן הסתם , את ניהול ההריון הבא שלך.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד
אלמונית15/06/2008לדר אלי רימון שלום
רופא פרטי שהייתי אצלו אכן ציין שלפי הדוח הפתלוגי אין עדות לבעית קרישה.
לא הבנתי למה אתה מתייחס לMTHFR כמקרי- הרי זו בדיקה גנטית. נאמר לי שממצא זה כנראה לא קשור למה שקרה ב-IUFD ושעלי לקחת חומצה פולית 5 מג כל יום.
לגבי LAC גבולי חיובי - נמצא ב-2 בדיקות שההפרש ביניהן היה חודש.
ההתלבטות לגבי לקיחת קלקסאן- למנוע בהריון הבא מקרה של IUFD לעומת האם יכול להיגרם נזק בלקיחת קלקסאן אם אין צורך בכך?
מבינה שאין תשובה חד משמעית וההחלטה שלי יחד עם הרופא המטפל.
דרך אגב הרופא המטפל בהתחלה אמר שאין צורך בקלקסאן אך לאחר בדיקה חוזרת של LAC אמר שיש צורך בקלקסאן.שלח אותי לחווד להמטולוג שכאמור ציין שאין צורך לדעתו אך לא מתנגד למתן קלקסאן אמפירית. בכל מקרה מחר אני אצל הרופא ונקבל החלטה.
מה דעתך?
ושאלה נוספת- האם מעקב הריון בסיכון צריך מההתחלה או רק משבוע מסוים בהריון?
נכון לעכשיו- לאחר בטא חיובית הרופא זימן אותי לבדיקה בשבוע 7+אצלו. נתן לי הפניה לאולטרסאונד ובשבוע 6+2 נצפה דופק עוברי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)