זירוז לידה אצל חולת סכרת סוג 1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זירוז לידה אצל חולת סכרת סוג 1
    לירון
    17/06/2008

שלום רב,
    היום התחלתי את השבוע ה38 להריון. ההריון היה תקין לגמרי, מאוזנת לאורך כל ההריון.
    העובר בגודל תקין.אני אמורה לעבור בסוף השבוע זירוז לידה, בטענה שיש לחולות סכרת יותר סיכוי לבעיות בשבועות המתקדמים.
    אני מאוד חוששת ורוצה לדעת האם אני יכולה לחכות שהעובר ייצא באופן טבעי ללא הזירוז,
    כלומר לחכות עד אשר הלידה תתחיל באופן טבעי ללא התערבות חיצונית.
    מודה מראש על התשובה,
    לירון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זירוז לידה אצל חולת סכרת סוג 1

פרופ' יריב יוגב
    17/06/2008

החלטה על יילוד בחולת סוכרת מתבססת על מספר פרמטרים: הערכת גודל העובר, מידת איזון הסוכרת ,בשלות צוואר הרחם וגיל ההריון
    ברוב המרכזים הרפואיים נוטים לילד בין שבוע 38-40 כדי להימנע מסיבוכים כגון עובר גדול שעלול לחייב ניתוח קיסרי וחשש לפרע כתפיים בלידה וכן למוות עוברי תוך רחמי ששכיח יותר בנשים אשר אינן מאוזנות באופן אופטימלי. "המחיר" להשראת לידה מוקדמת הינה כשלון השראת הלידה ושיעור גבוה יותר של ניתוחים קיסריים (אציין כי שיעור הניתוחים הקיסריים בנשים עם סוכרת מסוג 1 קרוב ל 60-80%) במרכזים שונים. כלל השיקולים צריכים להילקח בחשבון ויש לדון בכל מקרה לגופו
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו