אבעבועות רוח בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבעבועות רוח בהריון
    מירב
    26/06/2008

שלום, אני כרגע בשבוע 32.5 . בתי בת השלוש וחצי חלתה באבעבועות ב-6.6(אני הייתי בשבוע 30). בצעתי בדיקת דם לנוגדים, התוצאות: IGG-2.5 (כאשר קטן מ-0.9 שלילי בין 0.9 ל-1.1 גבולי וגדול מ-1.1 חיובי) IGM - 1.20 ( - " - ) אני נמצאת בחו"ל בשליחות ואמורה להגיע לארץ ביום ראשון הקרוב לקראת הלידה. רופא מקומי אמר לי כי אני מחוסנת מילדות אך נחשפתי שנית למחלה באופן גבולי. לציין כי לא חליתי באופן פיזי (ללא חום או פריחת אבעבועות). אני מאוד מוטרדת ורצית לדעת מה עושים במקרה כזה: עפ"י מה שקראתי באינטרנט, סבירות הידבקות לאישה שחלתה במחלה בילדותה הינו אפסי. עפ"י הבדיקות אכן חליתי בילדותי אך עדיין נדבקתי כעת במחלה. האם עצם היותי מחוסנת מילדות מהווה חיסון גם לעובר? וסיכוי הידבקותו קטן? האם מצריך טיפול מיוחד? האם הלידה תהיה לידה רגילה או בסיכון? האם ניתן לדעת אם העובר נדבק במחלה? ואם כן מה ההשלכות - האם ניתן לאתר כבר בלידה או שמדובר במומים שמתפתחים במהלך הגדילה? האם יש לבצע לעובר בדיקת דם עם הלידה ע"מ לבדוק הידבקות? סליחה על כמות השאלות אך אני אגש לרופא עם הגעתי לארץ ועד אז רציתי לדעת מה רמת הסיכון לעובר? תודה מראש, מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח בהריון

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח בהריון

פרופ' יריב יוגב
    28/06/2008

בשבוע בו את נמצאת ובהנחה כי לא תלדי בימים הקרובים הרי שמידת ההשפעה על העובר זניחה
    מאחר ונחשפת בעבר (ע"פ IgG חיובי) הרי שאין צורך בכל פעולה נוספת לגבייך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו