הפרשה חומה בהריון צעיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשה חומה בהריון צעיר
    רותם
    30/07/2008

שלום, אני בת 36, שבוע 8 להריון. יש לי שני ילדים , עברתי הפלה ספונטנית בשבוע 9 (לאחר שנצפה דופק בעובר) לפני 5 חודשים. למעשה, מאז שגיליתי את ההריון הזה (בערך בשבוע 4), יש לי הפרשה חומה זהירה שניתן לאבחין אותה בעיקר בניגוב. אתמול ביצעתי US, יש דופק וכל נראה תקין. למרות זאת, קיבלתי מהרופא פרוגסטרון ואגינלי למשך 15 יום "לחיזוק". עד כה לקחתי שני כדורים, ומאז ההפרשה קצת התגברה עכשיו אני מבחינה בה לא רק בניגוב, אלא גם טיפטופים קטנים על הפד. אני מאוד דואגת לגורלו של ההריון הזה - קראתי את כל הספרות האפשרית בנושא ואף התייצתי בטלפון עם הרופא שלי, ולא הגעתי לשום תובנות... אשמח עם תוכלו קצת להבהיר לגבי הסיכויי של ההריון הזה לשרוד, יעילות הטיפול בפרוגסטרון, עד כמה חשובה מנוחה בשכיבה (זוהי ההמלצה שקיבלתי מהרופא, אך איני יכולה להרשות לעצמי מנוחה מסוג זה - יש לי תינוק בן שנה ו9 חודשים, וביתי הבכורה חולת סכרת נועורים - פשוט אין לי אפשרות לשכב!!!!) תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרשה חומה בהריון צעיר

הוספת תגובה

• הפרשה חומה בהריון צעיר

פרופ' יריב יוגב
    30/07/2008

לרותם שלום
    כאשר נצפה דופק עוברי הסיכוי להפלה עצמונית פוחת באופן משמעותי
    יעילות הטיפול בפרוגסטרון ל"חיזוק" בתחילת הטרימסטר הראשון מוטלת בספק
    במידה וההפרשה מתגברת אנא פני לבדיקה מסודרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו