לופוס וקרישיות במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס וקרישיות במשפחה
    יפעת
    22/08/2008

שלום, אני בת 32.5 הריון ראשון תקין שבוע 22. אצל אימי אובחן "lupus-like: בטוייה migratory pauci-arthritis שהופיעה תוך כדי טיפול במרקפטיזול בגלל תירוטוקסיקוזיס. ANA חיובי 1:80, אנטי קרדיוליפין IgM חיובי. LAC חיובי. 3קריטריונים ל SLE". והיא מטופלת ב Cartia 100mg x1/d, ו Plaquenil 200mgx1/d. שתי קרובות משפחה שלי הומוזיגוטיות ל MTHFR C677T, אחת מהן טופלה במהלך כל ההריון אצל פרופ' קופרמינץ. בשנת 2006 בוצע לי במחלקת המטולוגיה באיכילוב ברור חלקי בלבד בו נמצאה: PROTEIN C ACTIVITY 110.8% ANTITHROMBIN ITT ACTIVITY 76.2% CIRCULATING ANTICOAGULANT לא נמצא DRVV LA Ratio 1.44 PROTEIN S FREE 50.4% כעבור שלושה חודשים נבדק PROTEIN S FREE שוב והתוצאה השתנתה ל 66.1% כנראה עקב הפסקת גלולות למניעת הריון. לפני כחודש הופנתי ע"י רופאת הנשים שלי למחלקת המטולוגיה בבלינסון ושם עשיתי בדיקות דם לבירור שתי הבעיות ועוד בדיקת דם בקשר למחסור ב B12 (בתחילת ההריון קבלתי 4 זריקות של B12 ובחודש האחרון אני לוקחת כדורי B12). אם אכן יש לי את אחת המחלות: 1. מה הסיכונים בכך שעד עכשו לא קיבלתי שום טיפול תרופתי? 2. אני מתכננת טיסה לארה"ב בשבוע 26-27 חזרה שבוע 30-31, ייתכן והתשובות לבדיקות לא יגיעו עד אז, איזה טיפול תרופתי או אחר נהוג לקבל במקרה זה? האם יש לי טעם להגיע לפגישת ייעוץ אצלכם לפני הטיסה? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס וקרישיות במשפחה

הוספת תגובה

• ליפעת

ד''ר אלי רימון
    22/08/2008

היות שצלך אין אבחנה ברורה אין צורך בטיפול כעת
    יש להשלים בדיקות לקרישיות באמצעות המטולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו