אי ספיקת צוואר הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ספיקת צוואר הרחם
    ש
    08/09/2008

לאחותי התאומה בהריון שבוע 23 יש התקצרות של צוואר הרחם עד לכדי אשפוז. אני בהריון ראשון,בת 30, שבוע 20 במהלך שבוע שעבר התקשות של הבטן מדי פעם ולעיתים לחץ בבטן התחתונה אשר מורגש כאילו בנרתיק. לפני כארבעה ימים נבדקתי אצל רופא אין פתיחה וצוואר הרחם תקין. העובר במצב תקין. הופנתי למרפאה לסיכוני הריון בקופה ונקבע לי תור רק לעוד חודש. אני מאוד מאוד מודאגת בעיקר ומאחר והתקצרות צוואר הרחם במרבית המקרים אינה מורגשת. מאז הבדיקה לא היו הרבה יותר לחצים או התקשויות אשר מופיעים מדי פעם. שאלותי הן: 1. האם לדעתכם יש מקום להמשך בדיקה לפני החודש הקרוב? ואם כן היכן(הרופא המטפל אמר לי שאם עדיים יש לחצים לפנות לחדר לידה- זה מאוד מלחיץ אותי ומרגיש לי מוקדם מדי מאחר והבדיקות תקינות) 2. האם אי ספיקה של צוואר הרחם היא דבר גנטי? אודה לכם מאוד. 2

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקת צוואר הרחם

הוספת תגובה

• אי ספיקת צוואר הרחם

פרופ' יריב יוגב
    08/09/2008

רק במקרים נדירים אי ספיקת צוואר הרחם הינה ע"ר מצבים גנטיים
    יש קשר משפחתי ללידות מוקדמות אך תוספת הסיכון נמוכה
    אי ספיקת צוואר הרחם אינה מאופיינת בתחושת צירים כי אם בפתיחת הצוואר באופן דינמי ובד"כ באופן חד ופתאומי
    במידה וחשה בלחצים או אינך שקטה אנא קבעי פגישת ייעוץ רצוי עם רופא המומחה בהריון בסיכון גבוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו