פרדניזון בשבוע 7 להריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון בשבוע 7 להריון
    מינה
    17/09/2008

אני בת 40. בשבוע 9 להריון ראשון, ספונטני. הריוני מוגדר כהריון בסיכון גבוה. בשבוע 7 הופיעה בגופי פריחה אורטיקרית קשה. קיבלתי פרדניזון ליומיים, כל יום 40 מ"ג במנה אחת (סה"כ קיבלתי 80 מ"ג של פרדניזון) ואנטיהיסטמינים. היתה הקלה קצרה מאוד וקלה מאוד בפריחה, אחר כך הפריחה החמירה ועברה גם לפנים, אך חלפה כעבור חמישה ימים. לאחר שבוע בבדיקת דם התגלו תפקודי כבד גבוהים: Alk. Phosph. - 78, AST - 40, ALT - 74, GGT - 52.7 (ייתכן שבשלב זה הם היו כבר בירידה!), לאחר שבוע נוסף (השבוע) תפקודי כבד חזרו לנורמה. אני מאוד מבקשת לענות על שתי שאלות: 1. האם קיימת אפשרות של נזק לעובר מפרדניזון שקיבלתי. שמעתי דעות שונות - מאיסור לקחת פרדניזון בהריון, במיוחד בשליש ראשון, עקב שייכותו לקטגוריית C, ובוודאי לא במקרים לא נחוצים ללא סיבה מספיק מוצדקת, ועד "רק" אפשרות של חך שסוע ושפה שסוע בעובר, אם לוקחים פרדניזון בשליש ראשון להריון (לדעתי זו תופעה חמורה מאוד). שמעתי גם שבשליש ראשון להריון יש תקופות פחות מסוכנות ויותר מסוכנות: סיכון גבוה יותר להיווצרות החך השסוע קיים משבוע 8, ואילו בשבוע 7, מכיוון שאין עדיין חך, אין גם סיכון. מה נכון? האם פרדניזון שקיבלתי בשכוע 7 הספיק ההתפנות מגופי בשלושה ימים ובשבוע 8 כבר לא היה נמצא בגוף, ואז אין סכנה? או אולי בגלל בעית כלשהי בכבד (תפקודי כבד גבוהים) היה עיקוב בפינוי? שאלות אלו מאוד מתרידות אותי. 2. האם עקב בעיה כלשהי זמנית בכבד, עליה מצביעים תפקודי כבד גבוהים, קיימת אפשרות של נזק לעובר (למשל, עקב המצאות בגופי באותה תקופה רעלים, אותם הכבד לא הצליח לנקות מהגוף או מסיבה אחרת)? בתודה מראש, מאוד מחכה לתשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון בשבוע 7 להריון

הוספת תגובה

• לאינה

ד''ר אלי רימון
    17/09/2008

בנוגע להפרעה בתפקודי הכבד לא נשקפת סכנה לעובר
    בנוגע לפרדניזון אף כי יש דיווחים על עליה בשיעור שסע בחיך סה"כ מניסיון רב שנים התרופה סה"כ בטוחה. אבחנה של חך שסוע ניתן לבצע בסונר
    הייתי ממליץ בירור למחלה זהומית שיכולה לפגוע בעובר- פני לרופא מטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה, המשך שאלה

מינה
    18/09/2008

שלום, ד"ר אלי רימון! תודה רבה על התשובה. לגבי בירור למחלות זיהומיות, ביצעתי בירור לגבי 4 מחלות. התוצאות: Hepatitis C - שלילי; Hepatitis B - שלילי (ביצעתי בעבר חיסון); CMV IgM - שלילי, CMV IgG - 0.8; EBV IgG - 185 (היה גם לפני שנה). האם יש מחלות זיהומיות נוספות, לגביהן כדאי לעשות בירור במקרה שלי, ואם כן - איזה מחלות? בתודה מראש, אינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה

ד''ר אלי רימון
    18/09/2008

פרבו, הרפס,טוקסו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו