מום בלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מום בלב
    מאיה
    22/10/2008

הכל התחיל מתאריך .02.07 שבו נעשה לי בדיקת דם להורמון ונראה שיש בעיה בהורמונים לאחר מעקב זקיקים גילו אצלי שחלות פוליציסטיות ניסינו כחצי שנה הזרעות. . עברתי שאיבת ביציות , הפריה ראשונה הוכנסו 3 עוברים בעלי 4 תאים וההצלחה לא נצפתה לאחר 12 יום בבדיקת דם גילו הריון ובבדיקת אולטראסאונד גילינו שבפעם הראשונה אנחנו בהריון ונצפו שני שקים ההריון היה תקין, ביצעתי את כל הבדיקות דרך הקופת חולים עשיתי כל מה שהתבקשתי. הייתי במעקב הריון אצל אחות+רופאה כל הבדיקות נעשו ונאמר לי שהכל תקין בשבוע 37 עברתי ניתוח קיסרי מתוכנן בבית חולים ילדתי שני ילדים בת ובן במשקלים 2.400 ו 2.100 יממה לאחר הלידה נצפה כיחלון + סיטורציה 70% בבן ומיד לקחו אותו לפגיה שם איבחנו את המום הקשה בלב שיש לו הוא עבר לאחר מס' ימים צינתור דחוף שלא עבר בהצלחה לאחר שבועיים מהצינתור עבר ניתוח להוספת שאנט. לפני כשבועיים שוב עבר צינתור שלא הצליח ושוב נצטרך לצערנו לעבור ניתוח בחודש- חודשיים הקרובים העתיד לא ידוע והדרך ארוכה.... הרופאים רואים את מה שניתן לעשות כרגע. כרגע- אני במצב נפשי קשה מאוד אני עדיין בחופשת לידה מהעבודה ואמורה לחזור לעבודה מלאה אני לא יודעת איך אוכל לחזור לעבוד וכל הזמן ללכת לביקורות מיועד לנו ניתוח שההחלמה ממנו לא קלה אצטרך המון היעדריות מהעבודה בתקווה שיהיה לי לאן לחזור . ועכשיו בכל הבלאגן הזה אני שואלת את עצמי: למה לא ידעתי? למה לא נתנו לי את המידע ואת הבחירה כל ההריון "נידנדתי" ,הלכתי עשרות פעמים לאולט' ולבדיקות וסמכתי בעניים עצומות זה הריון ראשון שלי וכמה שניסיתי להתעניין ולקרוא אלו מקרים יש עדיין הייתי בטוחה שאני בידיים טובות שאלתי: * האם מום קשה בלב PS - חדר ימין קטן מאוד האם היו אמורים לגלות מוקדם? * האם אכן זה מום "שקשה לגלות בבדיקה שיגרתית" (לא עשינו אקו לב עוברי ) * האם הייתי אמורה להיות בהריון בסיכון כגבוה מלכתחילה? אולי גם אם הייתי יודעת לפני הייתי נערכת לזה אחרת , קוראת, מתייעצת מבינה ולא מקבלת הלם ודיכאון נוסף למה שכבר בדרכ יש אחרי לידה... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מום בלב

הוספת תגובה

• אמא לתאומים

פרופ' יריב יוגב
    22/10/2008

אין תפקידו של פורום זה לתת ייעוץ בנושא זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו