ביצוע בדיקות לפני הריון הבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביצוע בדיקות לפני הריון הבא
    דנה
    07/11/2008

שלום, אני אחרי 2 לידות . הריון ראשון היה תקין לחלוטין עם ילד שנולד בריא במשקל 3560 בשבוע 40 + 3 הריון שני . עובר קטן משבוע 31ן (אחוזון 30) ולקראת שבוע 37 גילו העדר צמיחה ,,בוצע זירוז בשבוע 38 (במחלקה לסיכון גבוה) והילד נולד SGA במשקל : 2340 . כיום בן שנה עם בעיות משקל וגדילה(מלבד זה התפתחותו תקינה). בימים שלפני הלידה בבית החולים ,בוצעו כל הבדיקות של זרימות ודופלר והכל נמצא תקין !!! לאחר הלידה הרופאה ציינה שהשילייה נמצאה תקינה!! . נוירולוגית שבדקה את הילד בגיל שנה, המליצה לי לברר את סיבת ה-iugr ונתנה לי הפנייה לרופא המטפל לביצוע בדיקות מקיפות לקרישיות יתר. קראתי שמצב של קרישיות יתר עשוי לקרות/להחמיר בהריון. האם יש טעם לבדוק לאחר ההריון את נושא הקרישיות או שזה רלוונטי רק בהריון עצמו? האם לאור העובדה שבדיקות הדופלר והזרימות בהריון היו תקינות וכן השילייה נמצאה תקינה לאחר הלידה, אומר שלא היתה לי בעייה של קרישיות יתר.ואין צורך לבדוק את הכיוון הזה ??? אשמח לקצת פרטים בנושא, כי מאוד חשוב לי לדעת מה היתה סיבת ההאטה בצמיחת העובר (אם זה מסיבות אמהיות או עובריות ) בפרט מאחר והיום הילד לא מדביק את הקצב מבחינת הגדילה שלו. וכן לעשות מה שאפשר על מנת למנוע חזרה של IUGR בהריון הבא. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ביצוע בדיקות לפני הריון הבא

פרופ' יריב יוגב
    07/11/2008

שאלתך מעניינת וטובה
    לא בכל המקרים ניתן לגעת את הסיבה המדויקת לפיגור בגדילה
    הסיפור הקליני אותו את מתארת אינו תומך בנטיה ליתר קרישתיות מה גם שהקשר היום בין פיגור בגדילה ויתר קרישתיות הינו בספק גדול

ישנן עוד מספר שאלות עליהן לא פרטת כגון האם בוצעה הערכה פתולוגית לשליה, הערכה גנטית זיהומית ועוד
    יש מקום לרכז את כל החומר הרפואי הרלבנטי מן ההריון והלידה הקודמים ולפנות לפגישת ייעוץ מקיפה מסודרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

דנה
    08/11/2008

תודה ד"ר יוגב על תגובתך. אכן אשמע בעצתך וארכז את כל החומר לפגישת ייעוץ. רק אצל מי אמורים לעבור ייעוץ כזה? גנטיקאי? מומחה להריון בסיכון ? אשמח אם תפנה אותי למישהו בעל שם טוב בתחום. לגבי שאר הפרטים: לא ידוע לי על בדיקה פתולוגית של השילייה. רק נאמר לי לאחר הלידה שבדקו אותה והיא נמצאה תקינה. למיטב הבנתי בדקו אותה חיצונית . האם יש מקום לברר אם שלחו לבדיקה פתולוגית ? בבית חולים בו ילדתי אמורים לשמור את המידע הזה? אם כן אז אברר מולם את הנושא. לגבי זיהומיות , במהלך ההריון נדבקתי (מבני הבכור) כמה פעמים במחלות ויראליות שונות(שפעת , דלקת באוזן). הקפדתי לא לבלוע שום תרופות מלבד אקמול להורדת חום (ומעט) . הקפדתי על מנוחה וכן שתייה מרובה. לגבי כל תרופה ששקלתי לקחת, התייעצתי תמיד עם המכון הטרטולוגי בירושליים. בשבוע 17 יצא לי תוצאה של cmv עם igm גבולי לאחר שבתחילת ההריון היה שלילי (ה-igg היה תמיד חיובי ) .בבדיקה חוזרת שבועיים אחרי נמצא igm שלילי . לגבי שאר המחלות : אדמת - מחוסנת . טוקסופלזמה - שלילית . פניתי למנהל מחלקה למחלות זיהומיות בבי"ח תל השומר ולאחר שישב ובחן את כל הנתונים טען שהסיכוי להדבקות העובר בcmv הוא אפסי ואין אינדיקייה לבצע בדיקת מי שפיר לעניין ספציפי זה . כשבני היה בן חצי שנה נלקחו לו בדיקות ל-cmv וטוקסופלזמה- שנמצאו שליליות. אני מניחה שפירטתי מספיק.... :-) האם זה שולל סיבות זיהומיות ל-iugr ? ? ? ואולי אף פעם לא אמצא את הסיבה להאטה בגדילה .אבל לפחות אנסה לעשות את מירב המאמצים לבדוק לעומק (אע"פ שאני חייבת לציין שבתחום זה לא כל הרופאים מודעים ומשתפים פעולה) המון תודה לך על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

פרופ' יריב יוגב
    08/11/2008

נראה לי כי עלייך לפנות לרופא המומחה בהריון בסיכון גבוה
    כעוסק בתחום אינני נוהג להמליץ על רופאים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו