אי ספיקה שליתית ותוצאות הבדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ספיקה שליתית ותוצאות הבדיקות
    לירז
    09/11/2008

ערב טוב. הייתי היום בסריקה מוקדמת חוזרת בשבוע 18 +5. (זה לאחר שעשיתי בדיקת מי שפיר והתשובה של בדיקות פיש יצאו תקינות). אך בבדיקה ניצפה שממוצע משך ההריון הוא 16+5. בסיכום נכתב: כל המדדים קטנים בשבועיים ויש חוסר גל דיאסטולי בזרימת הדם בעורק הטבור. השליה במראה תקין אך נראה שמסתמנת אי ספיקה שלייתית מוקדמת. היות ואני מטופלת בקלקסאן במינון 40 הוא כותב אין צורך לדעתו להרחיב טיפול אך ישקל מתן קרטיה. יש לי כמה שאלות בנושא 1) מה זה גל דיאסטולי?. 2) מה זה אומר מתן קרטיה? 3) מה זה אי ספיקת שיליה והאם מדובר בחוסר גדילה או חס וחלילה בצורך בהפסקת הריון? 4)איזה מעקב אני אצטרך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ללירז

ד''ר אלי רימון
    10/11/2008

אם הממצאים נכונים קיימת בעיה משמעותית בזרימת הדם לעובר בשלב מוקדם על אף מתן קלקסאן.
    אנני יכול להכנס למכלול השיקולים במסגרת האתר כי המקרה מורכב .
    פני בהקדם ליעוץ רופא הריון בסיכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לירז
    10/11/2008

שלום, האם בעיה באי ספיקת שיליה יכול לגרום לחוסר חמצן לעובר ואח"כ בעיות במוח או חס ושלום פיגור? או בעיה אחרת? קראתי ששינה על צד שמאל עוזר האם נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירז

ד''ר אלי רימון
    10/11/2008

ההפרעה בזרימה בדרגה כזו לא משתפרת בשכיבה על צד שמאל.
    אם הנתונים נכונים קיים סיכון לעובר .
    פני להתיעצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה שמטרידה

לירז
    10/11/2008

עוד שאלה בנושא: אני לוקחת קלקסאן 40 (מזה כ-11 חודשים) ומהיום אתחיל קרטייה. האם יש סיכוי לשיפור במצב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירז

ד''ר אלי רימון
    11/11/2008

לירז יקרה
    התמונה שהצגת חמורה מדי מכדי שנדון בה מעל מסכי האנטרנט
    עלייך לקבל הסבר מקיף לגבי המצב ואפשריות טיפול על ידי רופא הריון בסיכון גבוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו