פער בין גיל הריון ו- US

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פער בין גיל הריון ו- US
    רומי
    27/11/2008

אתמול היתה לי סקירה מאוחרת, בשבוע 21+6 כשהייתי מאושפזת בתחילת אוקטובר בגלל בעיות לחץ דם וכאבי ראש, זו היתה הפעם הראשונה שהתגלה בבדיקות פער בין התאריך המחושב לפי הביוץ והגודל של העוברית. הפער היה של כמה ימים ובסקירה המוקדמת הגיע גם לשבוע. הרופא אמר שעד שבוע אין מה לדאוג. היום, קודם כל הרופא לא היה נחמד.. רופא של מכבי.. הוא מתחיל.. מודד את הראש.. ואומר לי: "באיזה שבוע את?" אני עונה לו.. ואז הוא אומר "לא יכול להיות. העובר בגודל של 19 שבועות בקושי". אמר שיש פער של שבועיים, ושהוא לא יכול לבצע את הבדיקה כי העוברית קטנה מדי ולחזור בעוד שלושה-ארבעה שבועות. הוא רמז בהתחלה שאני לא יודעת את גיל ההריון, אבל הבאתי את כל הבדיקות ואת כרטיס מעקב ההריון בו כתוב במדוייק את התאריך המחושב לפי הביוץ <היה לי ביוץ מאוחר עם איקקלומין>. אני לא יודעת מה לחשוב. הרופא הקודם אמר שעד פער של שבוע אין מה לדאוג.. שבועיים הם סיבה לדאגה? הרופא שלי במחלקת הריון בסיכון לא יהיה עד יום שלישי הבא. ויש לי תור אליו רק אז. יש סיבה למהר למצוא רופא, אפילו פרטי, שלא מכיר אותי ואת כל ההיסטוריה לפני יום שלישי? אני מטופלת בהיי ריסק של מכבי, מקבלת נורמיטן 50 מ"ג ואלדומט 750 מ"ג ליום. מה יכולה להיות הסיבה לפער? יש סיבה לדאגה? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פער בין גיל הריון ו- US

הוספת תגובה

• לרומי

ד''ר אלי רימון
    27/11/2008

יתכן שקיימת האטה בצמיחה אך זה חריג בשלב כה מוקדם.
    לדעתי זה יכול להמתין לרופא המטפל כי בכל אופן אין לנו דרך טיפול אלא מעקב בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך.. ואם אפשר עוד שאלה קטנה..

רומי
    27/11/2008

אם אכן משהו לא כל כך בסדר, הימים האלה עד יום שלישי יכולים להיות קריטיים? תודה מקרב לב התגובה שלך הרגיעה אותי קצת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרומי

ד''ר אלי רימון
    27/11/2008

לא, כי אין טיפול כלשהוא שניתן לתת
    רצוי לעקוב אחר ל"ד שלך וזהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיליון תודות. :-)

רומי
    27/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון ושאלה נוספת..

רומי
    02/12/2008

שלום שוב ד"ר.. הייתי היום אצל הרופא שלי בהריון בסיכון.. הוא הציע שנחכה לסקירה בעוד שבועיים ואז נראה. לא בדק אותי ולא עשה לי אולטראסאונד היום. בעוד שבועיים אני אהיה בשבוע 24+6 האם יכול לקרות משהו לעוברית בהמתנה הזאת? לגשת לרופא נשים לעשות אולטראסאונד בזמן הזה, לוודא שהעוברית בסדר וגדלה? אני חוששת שהרופא שלי קצת מקל ראש בכל הסיפור.. ומפחדת שיקרה משהו שניתן היה למנוע.. תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרומי

ד''ר אלי רימון
    02/12/2008

לדעתי עדיף להקדים את הסקירה ואם לא ניתן כדאי לבצע סונר רגיל למעקב גדילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללכת לרופא הנשים הרגיל בקופה?

רומי
    02/12/2008

אולי חבל שהרופא היום לא עשה מעקב כזה, לא? שוב תודה מקרב לב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו