רמת פרוגסטרון לא תקינה והמטומה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמת פרוגסטרון לא תקינה והמטומה.
    mamagoose
    29/11/2008

שלום רב, אני בת 23, BMI 34, שחלות פוליציסטיות, תאריך היום הראשון של המחזור האחרון 28.9 - הסייקל של המחזור הוא 35-6 ימים (הביוץ מאוחר) בתאריך ה4.11 ביצעתי בדיקת בטא לוודא שאכן אני בהריון (לאחר 3 בדיקות שתן חיוביות) התוצאה- 3028. בשבוע חמישי לערך חוויתי דימום במהלך טיסה, לאחר בדיקה אצל גינקולוג נתגלו שני שקים אחד תקין ואחד ריק. קיבלתי פרוגסטרון לתמיכה, שני כדורים של 10 מ"ג דופסטון ביום, ונתבקשתי לעשות מעקב תוך 10 ימים. שבוע לאחר מכן החל שוב דימום, הפעם כהה בצבע קפה ללא כאבים או התכווציות, ניגשתי למחרת לביצוע US ומעקב רופא, נשמע דופק עוברי תקין וריתמי, גודל העובר 9.5 מ"מ, ונצפתה המטומה רטרו-כוריונית בגודל 26x4 מ"מ (כנראה כתוצאה מכך שהשק השני לא התפתח?) צוואר רחם 35 מ"מ. לאור ממצא ההמטומה נתבקשתי להיות במנוחה של 10 ימים והעלו לי את רמת הפרוגסטרון בכעוד 10 מ"ג, לסה"כ 30 מ"ג דופסטון ביום. ההפרשות החומות הלכו והתמעטו, והיום כארבעה ימים לאחר מכן אין הפרשות כלל. אתמול התקבלו תוצאות המעבדה המורות על רמת פרוגסטרון של 8.2ng/ml ממה שידוע לי תוצאה זו נמוכה, הרופאה שלי המליצה לקחת כרגע 40 מ"ג דופסטון ביום. ואמרה שאם יהיו הפרשות חומות, אז להכפיל את הכמות. ESR גבוה - 40 (הסטוריית ESR גבוה- 25 לערך, עכשיו זה עלה) - למה זה יכול להיות קשור? אשמח לשמוע המלצות, והאם לדעתכם כמות הפרוגסטרון שהומלצה לי ע"י הרופא מספקת? אם לא, האם עדיף לעבור לזריקות או נרות? אני פשוט נמצאת בחו"ל וקשה לי לסמוך על כל מה שאומרים לי כאן. אשמח לספק פרטים נוספים אם צריך. תודה מראש, mamagoose

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרוגסטרון

ד''ר אלי רימון
    29/11/2008

הטיפול בפרוגסטרון לתמיכה בהריון במקרים כמו שלך לא הוכח
    מצד שני אין נזק במתן פרוגסטרון, ניתן לתת גם בזריקות.
    מנוחה חשובה אם כי לא הוכחה כמונעת .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית, תודה על תגובתך. המשך שאלה

mamagoose
    29/11/2008

לא הבנתי מדברייך האם הרמה באמת נחשבת יחסית לנמוכה? מחיפושיי ברשת הבנתי שישנם שני סיווגים לבדיקת פרוגסטרון, nm/ml ו nmol/L בהתחשב שהבדיקה שלי נעשתה בשיטה הישנה של nm/ml 8.2 האם הפרוגסטרון יחשב לגבולי? או עדיין בגדר הלא תקין? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו