משקל העובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל העובר
    לי
    24/01/2009

שלום, אני נמצאת בשבוע 28+1 להריון בבדיקת אולטראסאונד שערכתי משקל העובר הוא כ-1600 גרם, שאר המדדים הם -
    BPD-7.46 cm
    HC-26.8 cm
    AC-26.8 cm
    FL-5.91 cm
    EFW1(HAD-1) 1702g
    EFW2(SHepard) 1560g
    תוצאות העמסת סוכר שביצעתי הן: 88

האם יש סיבה לדאגה? כיוון שהמדדים מתאימים לשבוע 30 פלוס... ומה יכולות להיות הסיבות לכך?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל העובר

הוספת תגובה

• ללימורy

ד''ר אלי רימון
    24/01/2009

כדאי לבצע העמסת סוכר של 100 ג"ר
    צריך להציב את הנתונים בעקומות לכל מדידה כדי לראות חריגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפנייה להעמסת סוכר

לי
    25/01/2009

ערב טוב ד"ר רימון, תודה על התשובה המהירה... קיבלתי הפנייה מרופאת הנשים להעמסת סוכר, תוך כדי שהיא מדברת בצורה מאוד מזלזלת ועקב כך לא ממש הקשבתי להסבר הלוקה בחסר של איך מתבצעת הבדיקה וההכנות שלפניה. לפי מה שהבנתי צריך לאכול פחמימיות 3 ימים לפני הבדיקה אני אשמח אם תוכל לפרט יותר. (חוץ מזה שאני יהנה מכך שידקרו אותי 4 פעמים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתור אחת שעברה העמסה של 100 גרם

לינוי
    01/02/2009

לפני 3 ימים. הרעיון הוא לבוא אחרי צום של 8-10 שעות. לי לא אמרו כלום מה לאכול בימים שקודם לבדיקה. את מגיעה בבוקר בצום ונשארת בצום במשך כל 4 שעות הבדיקה. כשאת מגיעה מיד עושים לך בדיקת דם ולאחר מכן את שותה את ה-100 גרם סוכר . לאחר מכן כל שעה במשך 180 דקות את עושה בדיקת דם. לתוצאות יש סקאלה של מה מותר ומה חריג מבחינת רמות הסוכר בדם. אני קיבלתי את התשובות יום לאחר הבדיקה באתר אינטרנט של קופת החולים (כללית). בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו