מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון עוברימאיה09/02/2009
בת 37.6 הריון ראשון של תאומים. שבוע 17.3 בדיקות גנטיות כולן תקינות, שקיפות עורפית תקינה ורק ע"פ הגיל של סיכון 1:1000 , סקירה מוקדמת תקינה של שני העוברים. עשיתי בדיקת דם של חלבון עוברי בשבוע 16.1 (ידוע לי שבתאומים התוצאות לא משקפות) התוצאות: A.F.P 0.79 MOM A.F.P 29.11 NG HCG 1.11 MOM HCG 25.89 U ESTRIOL 0.87 MOM ESTRIOL 1/14 NG לפי הסימון הכול תקין. אך צויין שהסיכון שלי ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי שילוב גיל הוא 1:277 שאלותי: 1. אני נוטה לא לעשות מי שפיר, האם הסיכון הוא רק בגלל הגיל או גם יש ממצאים אחרים ? 2. מדוע החישוב ללידת תינוק עם תסמונת דאון הוא שונה מהשקיפות ורב יותר ? 3. האם כל אחת בגילי יש את אותו הסיכון (אם שאר הפרמטרים תקינים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ' יריב יוגב09/02/2009ערך בדיקת החלבון העוברי בתאומים נמוך
יש לזכור כי מאחר ומדובר בהריון תאומים (ויש ברחם 2 עוברים) הרי שהסיכון לתסמונת דאון גדול יותר (לאחד העוברים) בהשוואה להריון יחיד
במידה ומעוניינת פני לייעוץ ושיחת הסבר מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
מאיה09/02/2009דר' יוגב, לא הבנתי לפי תשובתך האם התוצאות תקינות ? ידוע לי שבתאומים יש ספק לגבי התוצאות אך בבקשה ענה על השאלות ששאלתי קודם. תודה מקרב לב מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה
פרופ' יריב יוגב09/02/2009אין בוחנים את התוצאות ברמה של תקין/לא תקין כי אם כברירת סיכון יחסי בהשואאה לגילך ותוצאות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)