מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היריון עם דלקת פרקים שיגרוניתאסתר11/02/2009
אני בת 37 וסובלת מדלקת פרקים שיגרונית כבר מעבר ל3 שנים. אני מטופלת בהומירה כבר למעלה משנה ומצבי בסה"כ יציב ואני מתפקדת טוב בזמן טיפול. יש לי שני ילדים 6 ו7 והמחלה התפרצה אצלי לאחר הלידה השניה. אני מאד רוצה להיכנס להריון שוב אבל חוששת. האם יש סיכון להריון עם מחלה אוטואימונית? האם יש סיכון לעובר? האם אני מסתכנת בהחמרה של מצבי לאחר ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון עם דלקת פרקים שיגרונית
פרופ' יריב יוגב11/02/2009כלל דלקת פרקים שגרונית משתפרת במהלך ההריון ובחלק מן הנשים נצפית החמרה לאחר ההריון
איו מניעה ללהרות תחת הומירה
השקול בהריון נוסף הינו פרטי יש לתכננו כך שרצוי להיכנס להריון לאחר תקופה ארוכה יחסית של רמיסיה (דהיינו ללא פעילות קלינית של המחלה).
לצורך ייעוץ ספציפי ומפורט למקרה שלך קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומירה והריון
מאי18/03/2009אני מטופלת בהומירה כבר כשנה וחצי עם תוצאות מופלאות.(לאחר טיפול של שנה, מדהים גם הוא ברמיקייד) יחד עם זאת רוצה לשתף במידע אחר שיש לי לגבי הומירה והריון . לפי הראומטולוגית שלי, מידע מלפני כחצי שנה, מכנס שהתקיים ביוון(אם אני לא טועה במיקום) בעניין, יש להפסיק את הטיפול כשלושה חודשים לפני הכניסה להריון. זאת למיטב הבנתי על פי הפרוטוקול. התרופה לא מספיק וותיקה בשביל לייצר נתונים מבוססים, על השפעתה על ההריון והעובר. אם המידע הרפואי שהצגתם לפיו אין מניעה להכנס להריון תוך שימוש בהומירה, חדש יותר מזה שאני מציינת , אשמח לדעת את מקורו והיכן אפשר לקרוא את המאמר או החומר הרפואי עליו מסתמכים הדברים, זאת מאחר ואני מעכבת כניסה להריון רק מהפחד של להפסיק את השימוש בהומירה. ושעון החול שלי אוזל. תודה מאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומירה והריון
פרופ' יריב יוגב19/03/2009הומירה הינה תרופה שמקבילה שלה נקראת רמיקייד והן פועלות במנגנון ביולוגי לעיכוב TNF-ALPHA
ככל הידוע היום התרופה אינה כרוכה בסיכון גבוה יור של מומים כרומוזומאליים או מבניים ויחסית בטוחה בהריון.
ישנם מספר מחקרים המצביעים על מעבר שלייתי של התרופה לקראת סוף ההריון לעובר (במהלך הטרימסטר ה III) כאשר התגובה העוברית אינה ברורה לחלוטין. מאחר ויש לי ניסיון די עשיר בשימוש בתרופות אלו במטופלות שלי במידת האפשר אני משתדל להימנע ממתן התצרופה לקראת סוף ההריון. אבל ואבל חשוב במידה וקיימת התויה רפואית לטיפול שמירה על מצב דלקתי "שקט" הינו לעיתים חשוב הרבה יותר לשמירת הריון תקין והסכון היחסי המוגבר מעט חייב להישקל לעומת התועלת שבנטילת התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)