cmv

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• cmv
    א
    04/03/2009

שלום רב, כאשר הייתי בשבוע 8 להריון נתבקשתי ע"י הרופא שלי לערוך בדיקת דם להימצאות וירוסים כמו אבעבועות, אדמת וכן CMV. לצערי בבדיקת דם נתגלה שגם IGG וגם IGM חיובי. כלומר היחשפו ראשונית. נקבע לנו תור להפסקת הריון אך לשמוע דעה נוספת נסענו לתל השומר. לאור תוצאות הבדיקות נאמר לנו שמאחר וזה תחילת ההריון יש סיכוי של 95% שהכל בסדר עם העובר. ורק 5% שהעובר נפגע ולכן הם המליצו לחכות למי שפיר. כמובן שכל שביב של תקווה היינו מוכנים לקחת. כל הבדיקות עד המי שפיר היו תקינות (שקיפות עורפית, סקירה ראשונה וכו). בשבוע 22+3 עברנו ניקור מי שפיר שלצערנו הרב התוצאות הגיעו למחרת -חיובי (כלומר נפלנו על ה 5%!!!!) ידענו שאם יגיעו תוצאות חיוביות עם כל הכאב אנחנו נפסיק את ההריון וכך היה. עברנו תהליך מאוד קשה פיזית ורגשית אבל לא רצינו לקחת את הסיכון שאם נפלנו על 5% לא רוצים לקחת את הסיכון אם יש פגיעה או אין פגיעה (שלצערי את זה עדיין לא היה ניתן לגלות) אבל החלטנו שברגע שיש חשיפה לא לוקחים שום סיכון . עדיף שיכאב עכשיו מאשר כל החיים. ההודעה הזו ארוכה מאחר והייתי מאוד רוצה שנושא זה יכנס למודעות של הרופאים ושל הנשים שזו סה"כ בדיקת דם פשוטה לפני הריון או בתחילת הריון ויש צורך לבצע אותה. לצערי אין לכולן מודעות בנושא זה ויש נשים שאפילו לא שמעו על כך. ואם בזכות הרופא שלי לא הייתי מבצעת בדיקה זו החיים שלנו אולי היו נראים אחרת. ועדיין המחשבות האם עשינו נכון. בכל מקרה עברו שבועיים מאז הפסקת ההריון ועשיתי שוב בדיקת דם ל CMV וכמובן אצלי הסיוט אינו נגמר. התוצאות היו כאלה - U/ml 99.50 POSITIVE EBV VCA IgM - IU/ml 49.80 POSITIVE CMV IgG - חיובי CMV IgM 1 - 0.45 CMV AVIDITY פירוט הערות מציין הערה 1 ‎ומעלה נשללת ‎AVD 0.3 ‎ב הידבקות ראשונית במשך ‎לושה חודש' לפני דגימה זו אני מבינה שהוירוס עדיין אצלי בגוף אך מה זה אומר לגבי ההמשך? האם עלי לחכות לכניסה להריון וכמה זמן? תודה ושוב מצערת על אורך ההודעה זה פשוט מאוד חשוב לי שידעו כולם ויהיו מודעים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cmv

הוספת תגובה

• לשרה

ד''ר אלי רימון
    04/03/2009

אכן סיפור מצער
    לדעתי מומלץ להמתין כ-6 חודשים עד ניסיון להרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו