סקר ביוכימי טרימסטר ראשון-דחוףףףףף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקר ביוכימי טרימסטר ראשון-דחוףףףףף
    שרית
    17/03/2009

אני ה-מ-ו-מ-ה!! עשיתי בדיקת שקיפות עורפית שהיתה תקינה והתוצאה היתה 1:1019 בנוסף עשיתי סקירת מערכות מוקדמת שיצאה מצוינת ולא נמצאו מומים. אך בבדיקת הסקר הביוכימי כתוב סיכום סקר שליש ראשון : סיכון גבוה ללידת תינוק עם תסמונת דאון(סיכון משולב חריג) עלייך לפנות למרפאה לייעוץ גנטי. והערכים יצאו: 1.84 NT-NUCHAL TRANSLUCENCY 2.00 NT-NUCHAL TRANSLUCENCY PAPP-A 1.26 PAPP-A 2709 FREE BETA HCG 1.44 FREE BETA HCG 40.3 MATERNAL AGE -RELATED RISK 1/770 DOWN'S SYNDROME RISK 1/200 TRISOMY 18 RISK 1/20000 אשמח מאוד מאוד לקבל הסבר על הערכים הנ"ל ולדעת איך ייתכן שכל הבדיקות תקינות וזו שלילית כ"כ. אנא הרגיעו אותי דחוףףףףףףף תודה רבה רבה, שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סקר ביוכימי טרימסטר ראשון

פרופ' יריב יוגב
    17/03/2009

מדובר בשילוב סטטיסטי. שקיפות עורפית תקינה אך בחישוב עם בדיקות הדם הסכון לתסמונת דאון גבוה יותר
    במידה ומעוניינת ביעוץ מפורט לגבי המשך הברור פני למכון הגנטי או קבעי פגישת ייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סקר ביוכימי+שקיפות- המשך...

שרי
    18/03/2009

תודה על תשובתך המהירה. לאחר בדיקת הסקר הביוכימי עשיתי סקירה מוקדמת שיצאה תקינה וללא מומים. האם אני יכולה להסתמך על כך למרות שיצא בסקר 1/200 ? אני פשוט לא מעוניינת בשום אופן לעבור מי שפיר מה דעתך? אם כל הבדיקות תקינות יש מצב שהסקר טועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סקר ביוכימי+שקיפות- המשך...

פרופ' יריב יוגב
    18/03/2009

שרית שלום
    אני מניח שאת לא מצפה לשתובה מעמיקה ומסודרת מעל דפי האינטרנט
    פני לייעוץ גנטי מסודר או קבעי פגישת ייעוץ מסודרת לצורך הסבר מפורט ומעמיק לגבי הסיכונים והאפשריות העומדות בפניך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו