דינמיקה של צואר רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דינמיקה של צואר רחם
    קרן
    13/04/2009

שלום רב,
    אני בשבוע 32 + 4 להריון שהיה עד כה תקין, בריא ומהנה.
    החל מהשבוע ה- 28 לערך היתה ירידה קטנה של תנועות העוברית. בבדיקת אולטרהסאונד ראיתי שהעוברית התהפכה (למצב עכוז) בינתיים חזרה למצג ראש. כמו כן, הרופא ראה שצואר הרחם שלי קצר/התקצר (ביחס לבדיקה אבדומינלית בשבוע ה- 26 בו עמד על 5.2 ס"מ) ועד השבוע ה- 28 +3 בו עמד עד 28.8 מ"מ.
    מאז  שבוע 28 ועד היום בבדיקות חוזרות שאני עושה מידי שבוע אורך הצוואר נע בין 21-27 מ"מ.
    בבדיקה שעשיתי היום אורך הצוואר עמד על: 20-22 מ"מ. כתוצאה מכך ניתנה לי זריקת צלסטון וכן החלט טיפול בפרסולט (10 מ"ג X 3 ביום).
    שאלותיי:
    1.האם ההשוואה בין בדיקה אבדומינאלית לבדיקה ואגינלית של הצוואר אכן אפשרית (האם באמת הצוואר התקצר כל כך הרבה בין השבוע ה-26 לשבוע ה-28? (באותה תקופה אכן חשתי פחות תנועות של העוברית וכן פעמים חשתי מיובשת).
    2. האם זה מה שנקרא "דינמיקה צוארית"? מה משמעות ההשלכות לגבי סיכון ללידה מוקדמת?
    3. מה מומלץ לעשות בשלב זה (מנוחה?).
    4. האם אני יכולה לעשות תרגילים פשוטים בבית להכנה ללידה (חיזוק צוואר הרחם, הרפיות, נשימות)?
    כמובן שאני בודקת את העניין גם עם רופאי קופת החולים - פשוט הרופאה שלי בחו"ל וחוזרת רק בשבוע הבא, ובינתיים אני שומעת המון המון דעות שונות של רופאים - שכוללות "הפחדות" (כלשון הרופא עצמו...) ומצד שני, המלצה לנוח ולחכות (מצד רופאה אחרת).
    הרבה תודה,
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דינמיקה של צואר רחם

הוספת תגובה

• דינמיקה של צואר רחם

פרופ' יריב יוגב
    13/04/2009

1. קשה לדעת באם המדידה הראשונה מהימנה (הבטנית) אך ייתכן ואורך הצוואר התקצר
    אין קשר בין תנועות עובר וקיצור הצוואר
    2. דינמיקה צווארית מתייחסת הן לשינוי באורך הצוואר והן לפתיחה ומחיקה של הצוואר בבדיקה לדנית הסיכון ללידה מוקדמת ע"פ תיאורך אינו גבוה מאחר ואין צירים ואורך הצוואר יחסית קבוי ואינו משתנה מה גם שלאחר שבוע 34 אין נהוג לעצור לידה ואת די קרובה למועד זה
    3. טיפול בפרסולט- יעילותו שלא בנוכחות צירים ומעבר ל 48 שעות מוטל בספק אין הוכחה כי מנוחה משפרת את או מאריכה ההריון ברור לחלוטין כי אין הכוונה למנוחה מוחלטת במיטה מאידך וכן רצוי כנראה מעט להפחית את הקצב אך אין עלייך להיות מרותקת למיטה
    4. כן כן כן למרות שאני אינני מכיר תרגילים לחיזוק צוואר הרחם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו