מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטאזיס או רעלת הריון HELPמיטל03/05/2009
שלום רב,
לפני שנה וחצי ילדתי את בני הבכור. בהריון סבלתי מצירים מוקדמים משבוע 25 לערך, ומשבוע 32 החלו עלייה בתפקודי כבד. הגעתי לחדר יולדות עם ערכי כבד מאד גבוהים, גירודים קטסטרופליים שהחלו כשבועיים לפני כן ולחץ דם גבוה. יילדו אותי בשבוע 33, כמובן שהיינו בפגייה. בבירורים שערכו לאחר הלידה (גסטרואנטלוגים ורופאי נשים) התברר כי או שהיה לי כולסטאזיס או רעלת הריון מסוג HELP חלקי (כי הטסיות לא ירדו). בנוסף בהריון התגלו לי אבנים בכיס המרה, הייתי אמורה לעבור כריתת כיס מרה אך באחד ההתקפים שלי (של האבנים) הכניסו לי ברנולה ליד ונוצר קריש דם. טופלתי בקלקסן מס' שבועות והומלץ לי להריון הבא- לקחת קלקסן בשליש השלישי כי לא ברור מדוע קרה מה שקרה. חשוב לציין כי תפקודי הקרישה יצאו תקינים. ומאז זריקות הקלקסן-חזרו תפקודי הכבד לנורמה חצי שנה לאחר הלידה.
עכשיו אני מתוכננת לעבור כריתת כיס מרה, ולאחר ההחלמה ארצה לנסות להיכנס להריון. שאלתי היא: האם ניתוח כיס המרה יכול למנוע ממני בהריון הבא את העלייה בתפקודי הכבד (היו כולסטאטיים אך גם חסימתיים)? האם יש דרך למנוע כולסטאזיס או לחילופין רעלת הריון מסוג HELP?
אשמח לקבל תשובה
בברכה
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
ד''ר אלי רימון04/05/2009הניתוח לא ימנע כולסטזיס של הריון אך חשוב לבצעו
יש מחשבות שאספירין מוריד שכיחות רעלת הריון קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)