מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרדניזון בהריוןאלה04/05/2009
שלום רב,
אני בשבוע 7 להריון ולוקחת פרדניזון בעקבות תסמונת נפרוטית.
רוצה לציין שהתחלתי פרדניזון במינון של 60 מ"ג לפני כ6-7 שבועות וירדתי במינון אחרי שבועיים ל50 מ"ג ואחרי שבועיים ל40 מ"ג ולאחר שבוע וחצי ל30 מ"ג ולאחר שבוע ל20 מ"ג ואחרי שבוע ל15 מ"ג . אני צריכה להגיע ל7.5 מ"ג ולהמשיך עם מינון זה.
אני גם לוקחת ציקלוספורין 100 מ"ג בבוקר ו50 מ"ג בערב.
ידוע לי שעם נטילת פרדניזון בהריון יש סיכון למום בעובר (חיך/שפה שסועים).
האם בעקבות נטילת פרדניזון במינון גבוה ממש בתחילת ההריון - יש אצלי סיכון מוגבר למום בעובר?
האם העובדה שאני עכשיו במינון נמוך, בשבוע 7 להריון מפחית את הסיכון?
מה עוד אני צריכה לדעת?
האם בסקירת מערכות מספיק שהרופא יגיד לי שלא יהיה לילד חיך/שפה שסועים?
רוצה לציין גם שבהריון הקודם לקחתי פרדניזון 5 מ"ג (הייתי ברמיסיה של המחלה) יחד עם 50 מ"ג ציקלוספורין פעמיים ביום וילדתי ילדה במשקל 2830 גרם.
בהריון הקודם הרופא אמר לי בסקירת מערכות-חד משמעית שלא יהיה לילדה חיך/שפה שסועים.
אשמח לקבלת חוות דעת בהקדם.
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
ד''ר אלי רימון04/05/2009ידוע לי שעם נטילת פרדניזון בהריון יש סיכון למום בעובר (חיך/שפה שסועים)- נכון .
האם בעקבות נטילת פרדניזון במינון גבוה ממש בתחילת ההריון - יש אצלי סיכון מוגבר למום בעובר?כן
האם העובדה שאני עכשיו במינון נמוך, בשבוע 7 להריון מפחית את הסיכון?-מוריד את ההסתברות
מה עוד אני צריכה לדעת? נראה שאת יודעת כבר די בעניין זה
האם בסקירת מערכות מספיק שהרופא יגיד לי שלא יהיה לילד חיך/שפה שסועים? אבחנה בסונר לא קלה אך ברב המקרים ניתן לשלול בודאות
לסיכום הטיפול חשוב לאור בעית הכליה וניתן לאבחן את המומים בסונר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון
אלה05/05/2009אז אם הרופא שולל בוודאות הימצאות חיך/שפה שסועים - אני יכולה להיות רגועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtלאלה
ד''ר אלי רימון05/05/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)