הריון תאומים - מוות אחד העוברים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון תאומים - מוות אחד העוברים
    שירלי
    07/05/2009

שלום רב,

אני בהריון עם תאומים לא זהים בשבוע 21 לאחר טיפולים לביוץ (איקקלומין + 2 זריקות אוביטרל). אתמול הלכתי לסקירת מערכות מאוחרת.
    בסקירה התגלה שלאחד העוברים אין דופק ואין תנועות. הרופא גם אמר שגודל העובר החי קטן בשבוע (כמו עובר בשבוע 20) וביקש שאחזור לסקירה חוזרת בעוד כשלושה שבועות. הרופא גם הסביר שהעובר ללא הדופק נשאר ברחמי עד סוף ההריון ואם הכל תקין בעובר החי והוא גודל בצורה נורמלית, העובר ללא הדופק ילך ויצטמק וייעלם.

בדיקת האולטראסאונד האחרונה שעשיתי אצל הרופא המטפל הייתה לפני שבועיים בדיוק והכל היה תקין.

אני נואשת לדעת כמה דברים ולא מסוגלת לחכות שלושה שבועות ורוצה גם second opinion.

האם מקרה שכזה הוא שכיח?
    האם עצם השארת עובר ללא סימני חיים פוגע או יפגע בעובר החי? האם זה עלול לפגוע בי?
    האם עליי לגשת למיון במקרה כזה?
    האם עליי לפעול בצורה שונה? שמירת הריון וכד'.
    האם ניתן בכלל לדעת למה זה קרה?
    ולסיום, האם יש טעם לבצע בדיקת אולטראסאונד חוזרת במיידית בכדי לראות שבאמת אין
    דופק ותנועות?

אשמח לתשובות בהקדם היות ואני נואשת ולא מוצאת בשום מקום מידע על המקרה שלי.

בתודה מראש,

שירלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשירלי

ד''ר אלי רימון
    07/05/2009

האם מקרה שכזה הוא שכיח? לא שכיח אך גם לא נדיר
    האם עצם השארת עובר ללא סימני חיים פוגע או יפגע בעובר החי? האם זה עלול לפגוע בי? בהנחה שתאומים לא זהים לא צפוי שיפגע ישירות אך ההריון בסיכון
    האם עליי לגשת למיון במקרה כזה? לא
    האם עליי לפעול בצורה שונה? שמירת הריון וכד'.לא
    האם ניתן בכלל לדעת למה זה קרה?- כנראה שלא
    ולסיום, האם יש טעם לבצע בדיקת אולטראסאונד חוזרת במיידית בכדי לראות שבאמת אין
    דופק ותנועות? נהוג לחזור על הבדיקה כדי לודא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו