הריון בגיל 40

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון בגיל 40
    מלכה
    13/05/2009

שלום,
    אני בת 40 אחרי 3 הריונות תקינים, הראשון לפני 9 שנים, האחרון לפני 4. אני מעוננינת בילד נוסף. מצבי הבריאותי טוב מאוד, אפילו רמת הכושר הגופני טובה בהרבה מבעשור האחרון, וכן יש לי לחץ דם נמוך וללא משקל עודף. החשש היחיד שלנו הינו הסיכונים יותר לעובר ולפגמים, מאחר והטענה היא שהסיכונים גוברים אחרי גיל 40. שאלתי היא - עד כמה הם גוברים והאם העובדה שכבר ילדתי ילדים בריאים מורידה את הסיכויים הרעים לגביי. בקיצור - האם אתה ממליץ על הריון כזה או שנעזוב את העיניין ונסתפק ב- 3 שיש.... ? המתלבטת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון בגיל 40

הוספת תגובה

• הריון בגיל 40

פרופ' יריב יוגב
    13/05/2009

הסיכון להפרעות כרומוסומאליות גבוה יותר בגיל 40 יחסית לגיל 20 אך הסכון האבסולוטי לא גבוה
    ניתן היום לבצע בגיקות גנטיות וכן בדיקות חודרניות כגון סיסי שליה בשלבים מוקדמים בהריון יחסית
    לסיכום במידה ומעוניינת להגדיל את התא המשפחתי נראה לי שתכנון מקדים נטילת חומצה פולית ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו