apla וקלקסן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• apla וקלקסן
    שרון
    14/05/2009

אני בהריון שלישי בשבוע 27. בלידה האחרונה סבלתי מרעלת הריון שטופלה רק ע"י איזון לחץ דם לאחר הלידה. לא נערך כל בירור רפואי אחר.כמו כן בדיעבד הסתבר שהיתה האטה בצמיחת העובר ב- 3 השבועות האחרונים שקדמו ללידה. הרעלת זוהתה רק ביום הלידה עצמו. מעבר לכך הלידות היו תקינות והבנים בריאים.
    בהריון נוכחי הופנתי ע"י המטולוג (בגלל מצב שהתגלה אצל אמא שלי)לבדיקה של קרישת דם. נמצא שיש לי APLA. בעיקר רמות גבוהות של בטא 2 .התחלתי ומזה כחודשיים מקבלת זריקות קלקסן 40 מ"ג כל יום עד חודשיים לאחר הלידה ואספירין 100 מ"ג עד ללידה. כמו כן הועברתי לרופא הריון בסכון גבוה. אני במעקב אצל שניהם. לחץ הדם שלי מאוזן ללא התערבות, אין חלבון וזרימת הדם ב- U.S תקינה. הם חלוקים בדעתם לגבי מינון הקלקסן. ההמטולוג טוען שאין צורך לעלות למינון 60 מ"ג קלקסן. רופא הנשים ערך בדיקת דם פקטור 10 ולאחר שנמצא מינון בדם של 0.21 ומשקלי כבר 60 ק"ג, הנחה אותי לעלות מיידית ל- 60 מ"ג. לטענתו אינני מכוסה מספיק. שאלותי הן: האם יש סכנה בעקבות העליה לעודף מינון שיביא לפגיעה כלשהי בעובר? מה ההשלכות של העליה? אני מתקשה כי שניהם מבוצרים בדעתם.
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    apla וקלקסן

הוספת תגובה

• לשרון

פרופ' יריב יוגב
    14/05/2009

נראה לי שאת מטופלת היטב קלקסן אינו חוצה שליה ולכן העלאת המינון אינה "מורגשת מבחינתו"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו