אבעבועות ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבעבועות ועוד
    רוני
    21/05/2009

לרופאים שלום, סליחה על האורך אבל זה הסיפור: לאחר 3 הפלות, לידה אחת (בהריון שני), ITP ידוע מגיל צעיר, וAPLA שהתגלה לאחרונה, וטיפולי פוריות בשל ירידה ברזרבה שחלתית (בת 33). שבועיים לאחר הזרעה בבדיקת בטא יצא חיובי. כרגע מזריקה קלקסן 40 מ"ג.
    לפני שבוע היה לי חום שהגיע ל- 39 וכאב גרון נוראי! ולאחר יומיים הגעתי לרופא המשפחה שטען כי ראה דלקת גרון ברורה. התחלתי טיפול במוקסיפן שלאחר יום עזר והחום החל לרדת וכך גם הכאבים פחתו עד שחלפו לאחר יומיים בערך. אולם משטח גרון יצא שלילי. החום וכאבי הגרון היו שבוע לאחר ההזרעה. ביום שלישי האחרון (כמעט שבועיים מההזרעה) התברר כי בני בן השנתיים וחצי חולה באבעבועות. הוא מחוסן ולכן המחלה קלה יחסית אצלו. ללא חום, היה קצת יותר חלש מספר ימים אבל אפילו לא נראה חולה, וביום שלישי החלו הפצעים שהתרבו רק אתמול ורק היום לכמה מהן הופיעו שלפוחיות אך זו אבעבועות בוודאות (יש בגן שלו). ועכשיו לשאלות:
    1. לי היה בוודאות אבעבועות בגיל 4-5 בערך. האם יש בכל זאת סיכוי שנדבקתי והחום שבוע שעבר היה קשור לאבעבועות ולא דלקת גרון (למרות הכאב המטורף בגרון וההשפעה הניכרת של האנטיביויקה)?האם יכול להיות משהו אחר? (חיובית ל IGG ל- CMV)
    2. ברור לי שאצטרך להיות בטיפול של הריון בסיכון. איך מתבצעת הפניה לבית החולים ליחידה? האם יש צורך בהפניה של רופא נשים? רופא משפחה או המטולוג מספיק? האם צריך טופס 17 בכל ביקור ומתי יש להגיע בפעם הראשונה למרפאת הריון בסיכון עם היסטוריה של ITP וAPLA?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות ועוד

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר אלי רימון
    22/05/2009

אם את מחוסנת לאבעבועות אז הגורם הוא וירוס אחר
    הרופא המטפל יפנה אותך למעקב הריון בסיכון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו