מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות חלבון עוברי לא תקינותמיכל28/05/2009
אני נמצאת בשבוע 18 להריון. בבדיקת חלבון עוברי משבוע שעבר התקבלו התוצאות (בערכי MOM):
חלבון עוברי - 6.99
HCG - 7.99
אסטריול - 0.69
הסיכוי לפי הבדיקה לתסמונת דאון - 1:63 (לפי גיל - 1:784). בגלל הרמות הגבוהות נאמר לי שגם יש סיכוי למום במערכת העצבים, אך לא נאמר לי מה הסיכוי.
נשלחתי לביצוע מי שפיר ואבצעה ביום א'.
האם לאור הנתונים יש בכך בכלל טעם ? האם קיים סיכוי כלשהו שההריון בכל זאת תקין? האם יש מקרים דומים מתועדים שבהם הסתיים הריון תקין? (או שאני מבזבזת את הזמן, ועלי לבקש הפסקת הריון).
תודה מראש לתשובתך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלות...
מיכל28/05/2009בבדיקת US מאתמול לעובר יש דופק.
אם התשובה חיובית לכך שיש סיכוי שההריון ימשך - מה עלי לעשות עם הבדיקות ? לאיזה סיכונים אני חשופה בהמשך וכיצד ניתן לנסות למנוע אותם ?
ושוב תודה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות חלבון עוברי לא תקינות
פרופ' יריב יוגב28/05/2009יש לבצע גם סונר לסקירת מערכות
יש להמתין לתוצאות המי שפיר
במידה וסקירת המערכות ודקור מי השפיר תקינים יש צורך בהמשך מעקב הריון הדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה, אך שאלתי
מיכל28/05/2009למעשה שונה...
אני ככל הנראה אקבל את התשובה למי השפיר רק בעוד כ - 3 שבועות, ורק בעוד כחודש אוכל לבצע בדיקת סונר, כאשר אהיה למעשה בשבוע 23 בערך (ביום א' אני מתחילה שבוע 19) (אני מניחה שאם תוצאות מי השפיר אינן תקינות הסונר יחסך ממני....), ואז המתנה לועדת הפסקת הריון והפסקת ההריון עצמה אם חו"ח הסיכון מתממש תגזול לי זמן רב ולפי מה שהבנתי גם תהיה מסובכת יותר בגלל שבוע ההריון המתקדם ומסכנת / מסבכת כניסה עתידית להריון נוסף.
שאלתי היא - האם יש בכלל טעם לעשות את הבדיקות הנ"ל לאור המצב בבדיקת החלבון העוברי, או שההריון הזה "נידון מראש לכליה". הם יש סיכוי לכך שההריון בכל זאת תקין ?
ובאותו נושא - אם ההריון יופסק - האם יש לתוצאות אלו חשיבות / סיכון להריונות הבאים ?
תודה מראש לתשובתך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
פרופ' יריב יוגב29/05/2009הסיכוי להריון תקין בנוכחות הנתונים שסיפקת עדיין משמעותית יותר גבוה יחסית לבעיה כלשהי אך עדיין הסכון האבסולוטי לתוצאה חריגה במי השפיר או בסקירת המערכות גבוה יחסית להרה לה רמות תקינות של אלפהפטופרוטואין
גם במידה ודקור מי השפיר וסקירת המערכות יהיו תקינין עדיין סכון מוגבר לאי ספיקה שליתית הפרעה בגדילה התוך רחמית היפרדות שליה מוות עוברי תוך רחמי ושליה נעוצה כל אלו מחייבים מעקב הריון צמוד
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)