מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעלת הריוןאור31/05/2009
בת 37 הריון תאומים ראשון שבוע 34. נאמר לי בבדיקה שטחית (לא מעבדה) שיתכן שיש לי חלבון בשתן. ולחץ דם- תקין. התבקשתי לעשות איסוף שתן ל-24 שעות.
שאלותיי:
1. מה הסיבות האפשריות לחלבון בשתן ? האם זה יתכן רעלת הריון למרות שלחץ דם תקין ?
2. כאשר לחץ דם עולה לרמות גבוהות ולא תקינות. האם אני אומרה לחוש זאת ? מה הסימנים ?
3. מה הטיפול בשלב זה של ההריון ?מנוחה ? כדורים ?
4. התבקשתי לבדוק כל יומיים שלושה לחץ דם. אך אין מכשיר כזה בידי, ובגלל החג עבר כשבוע. האם לחץ הדם יכול להשתנות בהפרש של יום , מתקין לגבוה. או שזה בהדרגה?
5. האם אני אמורה לחוש כאב, חולשה או משהו כשיש שלי רעלת הריון ?
6. שאלה בנושא שונה: נאמר לי שיש בשק הריון אחד ריבוי קל של מי שפיר. מה הסיבות לכך ? מה הסכנות בכך ?
תודה מראש
אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון
ד''ר אלי רימון31/05/20091. האם זה יתכן רעלת הריון למרות שלחץ דם תקין ? כן בהחלט
2. כאשר לחץ דם עולה לרמות גבוהות ולא תקינות. האם אני אומרה לחוש זאת ? מה הסימנים ? שימי לב לכאבי רא וטשטוש בראיה
3. מה הטיפול בשלב זה של ההריון ?מנוחה ? כדורים ? - תלוי בערכי ל"ד ובדיקות- אשאיר זאת לרופא המטפל
4. התבקשתי לבדוק כל יומיים שלושה לחץ דם. אך אין מכשיר כזה בידי, ובגלל החג עבר כשבוע. האם לחץ הדם יכול להשתנות בהפרש של יום , מתקין לגבוה. או שזה בהדרגה? יתכן שישתנה בתוך ימים
5. האם אני אמורה לחוש כאב, חולשה או משהו כשיש שלי רעלת הריון ? ראי תשובה לסעיף 2
6. שאלה בנושא שונה: נאמר לי שיש בשק הריון אחד ריבוי קל של מי שפיר. מה הסיבות לכך ? מה הסכנות בכך - נושא מורכב ודורש שיחה יות מעמיקה
לאור ריבוי שאלותייך כדאי שתחזרי לרופא המטפל או לרופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)