פעילות גופנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית
    דקלה
    31/05/2009

שלום,
    קראתי לאחרונה תוצאות מחקר גדול שמצא שפעילות גופנית בהריון מעלה את הסיכון לרעלת הריון. האם המחקר מוכר לך? אם עשיתי פעילות גופנית לפני ההריון מותר להמשיך גם בהריון?[
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית

הוספת תגובה

• לטלי

ד''ר אלי רימון
    31/05/2009

מכיר ולא מקבל
    עלייך להתאים את הפעילות הגופנית להריון
    נפגשתי באישה ששאלה בדיוק אותה השאלה ולא פרטה מה כוללת הפעילות הגופנית
    כשהופיעו הצירים המוקדמים התברר שהיא כמעט ורצה מרתון!!
    הפעילי שיקול דעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקרים שאני קראתי

תמר
    01/06/2009

הי טלי,
    אני קראתי כמה מחקרים שעשויים לעניין אותך. האחד אומר שאם את רגילה לעסוק בפעילות, את יכולה להמשיך בפעילות שהגוף שלך רגיל אליו, אבל מבלי להעלות את הדופק מעל 130 (בערך- תלוי ביכולות שלך) על מנת שלא להפריע לאספקת הדם לעובר. אם השרירים שלך מאוד מתאמצים, הם צורכים יותר דם... ומכיוון שרעלת היא סוג של מחלה של כלי הדם (שאין מספיק כלי דם בין הרחם לשלייה), לא כדאי להסתכן.
    מחקר שני שקראתי נעשה על נשים בסיכון גבוה במיוחד לרעלת (כמוני)- מחקר גדול מכתב עת מהימן. קבוצה אחת של נשים עשתה 40 דק' הליכה 5 פעמים בשבוע וקבוצה שניה עשתה תרגילי מתיחה 40 דק' 5 פעמים בשבוע. קבוצה שלישית הייתה קבוצת ביקורת. 15% מהנשים מהקבוצה הראשונה-ההולכת קיבלה רעלת, תוצאות זהות לקבוצת הביקורת, ואילו מהקבוצה השניה- המותחת, רק 5% קיבלו רעלת. הם הצציגו את התוצאות כמובהקות.
    אני בכל מקרה עושה מתיחות 5 פעמים בשבוע. זה דווקא די נחמד.
    חשוב לי לומר שאני לא רופאה, וזו לא המלצה, רק משתפת במחקרים שקראתי.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו