מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- iugr סימטריאוסנת11/06/2009
שלום רב לכם,
יש לי ילד מקסים בן קרוב לשנתיים שנולד iugr עם היקף ראש קטן. הילד כיום עם בעיות אכילה קשות , מפותח פיזית הרבה פחות מגילו וכן עם עיכוב שפתי חמור . עוד לא יודעים מה יש לו.
יש לציין שלאורך כל תקופת ההריון , כל הבדיקות והסקירות היו תקינות כולל אולטרסאונד מוח שנעשה בשבוע 32 (מסיבה אחרת) וכן זרימות הדם , בדיקת שילייה לאחר לידה (לא יודעת אם פתולוגית) היתה תקינה, וכך גם בדיקת cmv והשאר.
כבר בשבוע 32 החלו לראות עיכוב צמיחה , אך הרופא נשים השאנן שלי לא התרגש, וכמובן אני ברוב טיפשותי ובורותי ,סמכתי עליו לחלוטין ,כדמות מקצועית שיודעת מה טוב בשבילי . נאמר לי להמתין שבועיים בהם העובר צנח באחוזונים ולאחר מכן עוד שבועיים בהם כבר היה מתחת לאחוזון 10 ונשלחתי לזירוז.
תראו ,אני יודעת שיכול מאוד להיות שלא תענו לי בכנות על שאלותיי, אך בכל זאת אנסה . האם מקובל במקרים כאלו להסביר ליולדת בפני מה היא עומדת ? האם לא זכותה של היולדת לדעת את כל המידע "הקשה " (שפרוש נרחבות באינטרנט) כולל אפשרות ממשית לתסמונות , פיגור וכ"ו ולהשאיר את זכות הבחירה בידיה? למה אני שומעת על יותר ויותר מקרים כאלו ,שלא נאמר לאישה מאומה מכל זה (ואפילו נשים שאושפזו בהריון בסיכון גבוה) ? ? ?
נשים עוברות אינספור בדיקות ,לשלילת בעיות הרבה פחות מורכבות , אני תוהה איך יכול להיות שהנושא הזה לא מועבר לידיעת ההורים ???
אותי זה פשוט מרתיח !!!!
אשמח מאוד לשמוע דעותיכם בעניין כרופאים. וכן אם יש בידיכם סטטיסטיקה או איפה אפשר למצוא סטטיסטיקה כזו , על עוברים שנולדו iugr סימטרי והיום מתפקדים תקין או קרוב לתקין.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר iugr סימטרי
פרופ' יריב יוגב11/06/2009אין זה הפורום הנכון
פני לפורום רפואת ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרשה לי לחלוק על דעתך
אוסנת12/06/2009אני בהחלט חושבת שזה הפורום הנכון , התהיות שלי הן על המידע שאני זכאית לו כאישה הרה ולא כאם !!!!! דיברתי על מהלך ההריון ועל תשובות/מידע שהייתי צריכה לקבל בהריון עצמו !!!
חבל מאוד שלא טרחת לענות ולו בהתיחסות קצרה.., אני בטוחה שזה מידע שיהיה חשוב לעוד נשים מלבדי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
פרופ' יריב יוגב12/06/2009פגור בגדילה התוך רחמית הינו סמן למגוון רחב של בעיות רפואיות ובחלק מן המקרים גם כחלק ממצב תקין. הייעוץ לכל זוג הינו פרטני ולא "מתכון" שניתן לתת לבני זוג כיעוץ באינטרנט. מה גם ששאלתך נגעה לחובת הגילוי ומידת ההסבר בהריון נקודות שאין תפקיד פורום זה לענות.
יש מקום לדיון מעמיק ופרטני בכל מקרה של פגור בגדילה התוך רחמית אך גם לאחריו לא תמיד ניתן להתנבא לגבי התפקוד של היילוד בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)