מבולבלת... העמסת 100 תקינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת... העמסת 100 תקינה
    מבולבלת
    15/06/2009

אני בשבוע 9. הריון שני לאחר סוכרת הריון בהריון הראשון ובדיקות תקינות ללא סוכרת לאחר ההריון.

בשבוע 6 עשיתי בדיקת המוגלובין A1C שיצאה לא תקינה (6.3 בשבוע 6. סוכר בצום היה תקין)
    (אל תשאלו למה עשיתי אותה. ממש סתם לדיאטנית שלי היה חשק לשלוח אותי לכל מני בדיקות שונות)

רופא מעקב הריון שלח אותי בשבוע 7 לעשות העמסה של 50.
    העמסה של 50 יצאה תוצאה לא תקינה (155).

שוחחתי עם הדיאטנית שעושה לי גם מעקבים בהריון (סוכרתי) והיא המליצה להשיג מכשיר ולהתחיל לבצע בדיקות סוכר.
    התחלתי לבצע בדיקות סוכר.
    אני בדיאטה עוד לפני ההריון (אני כבר כ- 5 חודשים בדיאטה) וכל הערכים שלי בבדיקות העצמאיות תקינות למעט בצום שבמקם 90 יוצא 100 וקצת (105, 103, 110). ניסיתי בשבוע האחרון לאזן בארוחת לילה (מעט פחמימות וממרח שומני) ולא עזר - אני עדיין לא מצליחה לרדת מערכים באזור 100 וקצת בצום.

ביינתיים - רופא מערב הריון שלח אותי להעמסה של 100. עשיתי אותה בשבוע 9 בדיוק ואלה התוצאות
    זמן 0 (צום) - 84 (?!??! בצום לא היו לי ערכים נמוכים במדידות עם גלוקומטר. לעומת זאת ב-2 בדיקות מעבדה שונות שנעשו בצום תמיד יצאו ערכים תקינים. האם יש הבדל בערכים בין דם ורידי לטיפות/דגימות של גלוקומטר???)
    זמן 60 - 140
    זמן 120 - 131
    זמן 180 - 86
    ???
    אני יודעת. אני בדיאטה כבר כמה חודשים ועושה עבודה יפה אבל..
    איך מסבירים את A1C ??
    איך נראה לכם כל הסיפור ??
    מה זה אומר ?? ומה הייתם ממליצים ??

הרופא מעקב החליט בנתיים להתייחס להריון שלי כלא סוכרתי וביקש לחזור על A1C.
    בכל מקרה אני ממשיכה עם הדיאטה ומדי פעם בודקת רמת סוכר בגלוקומטר (עדיין לא מצליחה לאזן סוכר בצום...).

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת... העמסת 100 תקינה

הוספת תגובה

• סוכרת

ד''ר אלי רימון
    15/06/2009

לדעתי יש להתיחס כאל סוכרת הריון ולהמשיך איזון בדיאטה
    ערכים מתחתל-100 הם סבירים מבחינת האיזון
    ערך A1C גבולי
    המבחן יהיה בהמשך ההריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלות

--',--@
    16/06/2009

תודה על תשובתך.

יש לי בעיה של איזון סוכר בצום (103, 105, 108...) ואשמח לקבל ממך טיפים.
    דיאטנית המליצה לי על ארוחת לילה של קרקר שיפון וממרח שומני. עוד הוסיפה שיקח זמן עד שסוכר בצום ירד.
    שאלותי:
    1. כמה זמן שינה צריך לעבור בין ארוחת לילה למדידה עם היקיצה בבוקר? נאמר לי לא יותר מ-8 שעות האם נכון??
    2. כמה זמן עלי להקפיד על ארוחת לילה ע"מ לראות תוצאות משום שעדיין אני לא רואה כאלה ומתי (אחרי כמה זמן של ארוחת לילה בסגנון שהוצא לי) יש לעבור לדיאטה/טיפול אחר ?
    3. יש תפריטים/ארוחות לילה אחרות שאתה ממליץ (אם זו לא עוזרת) ?
    4. היית ממליץ לי לעשות בדיקת סוכר באמצע הלילה/ לפנות בוקר ע"מ לקבל עוד נתונים ?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת

ד''ר אלי רימון
    16/06/2009

כמה זמן שינה צריך לעבור בין ארוחת לילה למדידה עם היקיצה בבוקר? נאמר לי לא יותר מ-8 שעות האם נכון??כן
    2. כמה זמן עלי להקפיד על ארוחת לילה ע"מ לראות תוצאות משום שעדיין אני לא רואה כאלה ומתי (אחרי כמה זמן של ארוחת לילה בסגנון שהוצא לי) יש לעבור לדיאטה/טיפול אחר ? שבוע
    3. יש תפריטים/ארוחות לילה אחרות שאתה ממליץ (אם זו לא עוזרת) ? פני לדיאטנית לפירוט
    4. היית ממליץ לי לעשות בדיקת סוכר באמצע הלילה/ לפנות בוקר ע"מ לקבל עוד נתונים ?אין צורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה !!

מבולבלת
    17/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו