מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת... העמסת 100 תקינהמבולבלת15/06/2009
אני בשבוע 9. הריון שני לאחר סוכרת הריון בהריון הראשון ובדיקות תקינות ללא סוכרת לאחר ההריון.
בשבוע 6 עשיתי בדיקת המוגלובין A1C שיצאה לא תקינה (6.3 בשבוע 6. סוכר בצום היה תקין)
(אל תשאלו למה עשיתי אותה. ממש סתם לדיאטנית שלי היה חשק לשלוח אותי לכל מני בדיקות שונות)
רופא מעקב הריון שלח אותי בשבוע 7 לעשות העמסה של 50.
העמסה של 50 יצאה תוצאה לא תקינה (155).
שוחחתי עם הדיאטנית שעושה לי גם מעקבים בהריון (סוכרתי) והיא המליצה להשיג מכשיר ולהתחיל לבצע בדיקות סוכר.
התחלתי לבצע בדיקות סוכר.
אני בדיאטה עוד לפני ההריון (אני כבר כ- 5 חודשים בדיאטה) וכל הערכים שלי בבדיקות העצמאיות תקינות למעט בצום שבמקם 90 יוצא 100 וקצת (105, 103, 110). ניסיתי בשבוע האחרון לאזן בארוחת לילה (מעט פחמימות וממרח שומני) ולא עזר - אני עדיין לא מצליחה לרדת מערכים באזור 100 וקצת בצום.
ביינתיים - רופא מערב הריון שלח אותי להעמסה של 100. עשיתי אותה בשבוע 9 בדיוק ואלה התוצאות
זמן 0 (צום) - 84 (?!??! בצום לא היו לי ערכים נמוכים במדידות עם גלוקומטר. לעומת זאת ב-2 בדיקות מעבדה שונות שנעשו בצום תמיד יצאו ערכים תקינים. האם יש הבדל בערכים בין דם ורידי לטיפות/דגימות של גלוקומטר???)
זמן 60 - 140
זמן 120 - 131
זמן 180 - 86
???
אני יודעת. אני בדיאטה כבר כמה חודשים ועושה עבודה יפה אבל..
איך מסבירים את A1C ??
איך נראה לכם כל הסיפור ??
מה זה אומר ?? ומה הייתם ממליצים ??
הרופא מעקב החליט בנתיים להתייחס להריון שלי כלא סוכרתי וביקש לחזור על A1C.
בכל מקרה אני ממשיכה עם הדיאטה ומדי פעם בודקת רמת סוכר בגלוקומטר (עדיין לא מצליחה לאזן סוכר בצום...).
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר אלי רימון15/06/2009לדעתי יש להתיחס כאל סוכרת הריון ולהמשיך איזון בדיאטה
ערכים מתחתל-100 הם סבירים מבחינת האיזון
ערך A1C גבולי
המבחן יהיה בהמשך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלות
--',--@16/06/2009תודה על תשובתך.
יש לי בעיה של איזון סוכר בצום (103, 105, 108...) ואשמח לקבל ממך טיפים.
דיאטנית המליצה לי על ארוחת לילה של קרקר שיפון וממרח שומני. עוד הוסיפה שיקח זמן עד שסוכר בצום ירד.
שאלותי:
1. כמה זמן שינה צריך לעבור בין ארוחת לילה למדידה עם היקיצה בבוקר? נאמר לי לא יותר מ-8 שעות האם נכון??
2. כמה זמן עלי להקפיד על ארוחת לילה ע"מ לראות תוצאות משום שעדיין אני לא רואה כאלה ומתי (אחרי כמה זמן של ארוחת לילה בסגנון שהוצא לי) יש לעבור לדיאטה/טיפול אחר ?
3. יש תפריטים/ארוחות לילה אחרות שאתה ממליץ (אם זו לא עוזרת) ?
4. היית ממליץ לי לעשות בדיקת סוכר באמצע הלילה/ לפנות בוקר ע"מ לקבל עוד נתונים ?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת
ד''ר אלי רימון16/06/2009כמה זמן שינה צריך לעבור בין ארוחת לילה למדידה עם היקיצה בבוקר? נאמר לי לא יותר מ-8 שעות האם נכון??כן
2. כמה זמן עלי להקפיד על ארוחת לילה ע"מ לראות תוצאות משום שעדיין אני לא רואה כאלה ומתי (אחרי כמה זמן של ארוחת לילה בסגנון שהוצא לי) יש לעבור לדיאטה/טיפול אחר ? שבוע
3. יש תפריטים/ארוחות לילה אחרות שאתה ממליץ (אם זו לא עוזרת) ? פני לדיאטנית לפירוט
4. היית ממליץ לי לעשות בדיקת סוכר באמצע הלילה/ לפנות בוקר ע"מ לקבל עוד נתונים ?אין צורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה !!
מבולבלת17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)