חלבון בשתן והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון בשתן והריון
    גליה
    28/06/2009

אני סובלת ממחלה כליתית כרונית - ממברנוס ניפרוטי ומטופלת כרגע עם ציקלוספורין במינון 175 מג" ביום. בעבר קיבלתי גם אוקסאר וטריטייס אולם עקב רצון להכנס להריון הנפרולוג הוריד במינון תרופות אלו עד לאפס. כרגע החלבון עומד על 4 ג"ר ב24 שעות. האם הסיכון בכניסה להריון עם חלבון כזה גבוהה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון בשתן והריון

הוספת תגובה

• לגליה

ד''ר אלי רימון
    28/06/2009

חשוב שתקבלי יעוץ מרופא הריון בסיכון
    קיים סיכון גבוה מבחינת ההריון בעיקר מבחינת החמרת הפגיעה הכליתי וסיבוכים נלווים כמו רעלת הריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגילה, אני ממש במצב דומה .

תהילה
    29/06/2009

גם אני סובלת מאותה המחלה. נקלטתי להריון כאשר המחלה היתה בשיאה. הנפרולוג והרופא המטפל במרפאה בסיכון המליצו לי על שמירת הריון ומנוחה על מנת להקל על הכליות. ממש משבוע 10 .
    כיום אני כבר בשבוע 33 . כך שזה אפשרי. אני במעקב של לחץ דם כל יומיים . ומבצעת איסופי שתן ובדיקות לתפקודי כלייה כל שלושה שבועות לוודא שאין עלייה נוספת והחמרה במצב.

הכי חשוב שאת ההריון ילווה בנוסף לרופא ממרפאה בסיכון גם נפרולוג שאת בוטחת בו.

בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגית תודה

גליה
    30/06/2009

חגית, את מטופלת בתרופות?
    אשמח מאוד לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה...

תהילה
    30/06/2009

לא. אני לא לוקחת תרופה כלשהי.
    התחלתי את ההריון עם 4 גרם חלבון באיסוף של 24 שעות.
    כיום יש לי 5 גרם הנפרולוג אומר שכל עוד תפקודי הכליה תקינים הוא אינו מודאג.
    גם לחץ הדם שלי תקין. מאחר ויש סיכון מוגבר לרעלת הריון ו"המדד" היחיד שניתן דרכו לאבחן רעלת אצלי זה ל"ד אז אני כל יומיים בקופ"ח במעקב ל"ד.

לאחר ההריון אצטרך לעבור ביופסיה נוספת בכליה ולאחריה להתחיל לקחת כדורים באופן שוטף.
    יש לך נפרולוג קבוע שמלווה אותך ומכיר אותך ? כי זה מאוד חשוב להיות במעקב רציף אצל מישהו טוב שאת סומכת עליו והוא מכיר אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו