אי התאמת דם בין אם לעובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי התאמת דם בין אם לעובר
    שירה
    29/06/2009

כשילדתי את בני (היום בן 3) התפתחה אצלו צהבת על בסיס חוסר התאמת דם ביני לבינו. הבנתי שחוסר ההתאמה הוא על תת סוג E ו-C והתפרץ כתוצאה מדימום תוך רחמי שקרה במהלך ההריון. הצהבת פרצה מיד לאחר הלידה והבילרובין הגיע ך-19.5. אני יודעת שכאשר אני אכנס להריון הגוף שלי יפתח נוגדנים אשר יהרסו את תאי הדם של העובר ועל ידי כך הוא עלול לפתח בצקות במוח ולמות בעודו ברחם. אני מאוד רוצה ילד נוסף. האם יש פתרון למצב זה? האם הסיכון להכנס להריון נוסף הוא גדול מדי לעובר ולי? אני יודעת שחוסר ההתאמה הוא ביני לבין בעלי. האם ניתן לעשות הפריה מלאכותית ולשנות בזרע משהו? אשמח לתשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי התאמת דם בין אם לעובר

הוספת תגובה

• לשירה

ד''ר אלי רימון
    29/06/2009

קיים סיכון גבוה להתפתחות הבעיה בהריון הבא
    אין דרך למנוע זאת בטח לא ברמת הזרע אלא אם תחליפי בן זוג
    במהלך ההריון ברב המקרים המעקב שמרני ורק במקרים חריגים שמתפתחת אנמיה של העובר נדרשים עירויים לעובר ברחם וכאן הסיכון הגבוה לסיבוכים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שירה
    29/06/2009

אני יודעת שצריך לעשות עירוי דם דרך חבל הטבור. אני מעוניינת לדעת מהם הסיכונים לי ולעובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה

ד''ר אלי רימון
    29/06/2009

הסיכון הוא למצוקת עובר , זיהום ועד כדי אובדן ההריון במקרים נדירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו