אסטמה קשה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה קשה בהריון
    בובי סיון
    28/07/2009

שלום
    שמי סיון , בת 27,
    נשואה+1 וכרגע בהריון שני בשבוע 22 .
    מאז גיל קטן אני סובלת מאסטמה , ובזמן ההריון הראשון חלה החמרה קשה שזה המון אישפוזים ,וחנק יום יומי קבוע למרות כל הטיפולים .
    ומאז אני עושה הנאלציות וונטולין ואיירובנט כל 4-5 שעות ומשנה לשנה ישנה החמרה ,
    כרגע בהריון השני מאז לפני חודש ישנה התדרדרות משמעותית עקב כך הייתי מאושפזת 12 יום במחלקה להריון בסיכון גבוה ,במהלך האישפוז, למרות טיפול בהידרוקורטיזון בוריד 200*3 תפקודיי הריאות יצאו לקויים 67%, ולאחר מרחיבי סימפונות ישנו שינוי מאוד משמעותי ,
    הבעייה שלי שכרגע סיימתי שבועיים טיפול בסטרואידים בכדורים ,המצב ממשיך כמו שהוא היו ימים שבהם הצלחתי להחזיק 6-7 מהנאלציה להנאלציה אבל לא יותר מזה
    אני לא יכולה להירדם כל הלילה אני מרגישה שהחנק מתגבר אפילו כפול משעות היום , אני מטופלת בסימביקורט 2*2 ביום מזה שנים
    מחר אני מוזמנת למעקב רופא ריאות שאמר שכנרה אעבור לסטרואידים קבוע ושזה עדיף על פני הנאלציות כל 4 שעות במשך כל ההריון הפחד שלי שאני לא מצליחה להסתדר זה לא מצב חדש בגלל שההחמרה החלה עוד לפני ההריון ועכשיו ממשיכה להחמיר ובקושי מגיבה לתרופות אני ממש דואגת
    השאלה החשובה שלי היא מה אני עושה לגביי העבודה ?
    לי אין ימי מחלה ניצלתי את כולם עוד באישפוזים של לפני ההריון
    כרגע כן יש לי ביד 30 ימי מחלה עוד מאז האישפוז עד היום אבל לא משלמים לי על זה כי אין לי ימי מחלה
    והבנתי שאם לא כתבו לי שמירת הריון אז ביטוח הלאומי לא ישלם לי
    אז מה עושים עם כזה סבל לא נותנים שמירה
    אז איך אני אמורה לחיות ללא משכורת הריי אין לי אויר בקושי לרדת במדרגות ,אין לי אפשרות ללכת לעבודה האם מגיע לי שמירת הריון ?
    כל חופשות המחלה שקיבלתי ושבטח אקבל לא עוזרת לי כלל.
    יש תפקוד ריאות שבעבר היו תקינים וכעת החמירו ויש אישפוזים לא חושבת שאוכל לסחוב את עצמי בלי אויר אני ממש חנוקה כל היום
    בכלל המצב הזה מאוד קשה לי ועוד בעיה שזה העבודה , נכון שהם לא יפטרו אותי כרגע בהריון אבל אני צריכה את המשכורת אני קונה המון תרופות משלמת משכנתא , יש לי ילד לגדל אני חייבת את עזרתכם האם חופשות המחלה האלה שוות לשמירת הריון?

אשמח מאוד לקבל מכם קצת הסבר
    תודה
    סיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה קשה בהריון

הוספת תגובה

• אסטמה

ד''ר אלי רימון
    29/07/2009

הפתרון הוא שמירת הריון
    פני לרופא המטפל וספרי את הדברים
    בסמכותו לתת לך שמירת הריון מתחילת האשפוזים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בובי סיון
    29/07/2009

שלום ותודה רבה לך ד"ר אלי רימון,
    שאלתי הנוספת היא
    מה קורה אם רופאת המשפחה שלי מודעת למצב , והודיעה לי שעל אסטמה לא יתנו לי שמירת הריון ,
    גם רופא הנשים שלי מכיר ויודע את המצב ולא עידכן אותי שמגיע לי לקבל גמלת שמירת הריון
    למרות זאת לפי מה שהבנתי ממך וגם לפי מה שהרופאים אומרים שזו אסטמה קשה אז כן מגיע לי
    מה אוכל לעשות בנידון?
    למי לפנות בכדי לסדר את העיניין הזה?
    אודה לך מאוד אם תוכל לכוון אותי בנושא
    תודה סיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיוון

ד''ר אלי רימון
    29/07/2009

לאיזו קופת חולים את שייכת ובאיזה איזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיון בובי

בובי סיון
    29/07/2009

אני שייכת לקופת חולים מכבי
    ואני גרה בבת-ים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכולה להמליץ לך על רופאה מעולה

אפרוח4
    29/07/2009

יש לי בת סובלת מאסטמה קשה מאוד.
    אחרי עשרות רופאים הגענו אל המנוחה.
    שלחי לי מייל ואני אכתוב לך את כל הפרטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגביי רופאת הריאות

בובי סיון
    29/07/2009

תודה רבה לך
    המייל שלי [email protected]
    ושרק נהיה בריאים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוון שלחתי לך מייל

אפרוח4
    29/07/2009

הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו