תנועות עובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנועות עובר
    רונית
    06/10/2009

יש לי שאלה לגבי חשיבות של תנועות עובר והמעקב אחריהן
    אני בת 28, נמצאת במעקב הריון בסיכון וכיום אני בשבוע 29, הריון ראשון.

התחלתי להרגיש את תנועות העובר בסביבות שבוע 19, ומאז אני אני מרגישה אותן בצורה מאד מתונה (תנועות בודדות חלשות מאד) ולא כ"כ עקבית (לא כל יום אני מרגישה משהו וגם אם כן - זה בד"כ רק פעם - פעמיים ביום).
    בהתחלה זה לא התריד אותי, אך על סמך מה שקראתי הבנתי שמשבוע 28 צריך לעקוב אחרי התנועות ולוודא שיש מספר תנועות בכל יום. אני ניסיתי הרבה פעמים את השיטה המומלצת של לשכב על צד שמאל אחרי שאוכלים משהו ממותק - אך עדיין לרוב אני לא מרגישה כלום.

הרופא שלי אמר לעומת זאת, שאין חשיבות לתחושות ושמספיק לעשות US פעם בחודש בשביל ולודא שהכל בסדר.
    אני קצת מבולבלת - איזו גישה יותר נכונה - לעקוב אחרי התנועות או להסתפק בבדיקה חודשית כמו שעשיתי עד כה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנועות עובר

הוספת תגובה

• תנועות עובר

פרופ' יריב יוגב
    06/10/2009

לא פרטת מדוע את במעקב הריון בסיכון גבוה
    אין מרשם ברור לגבי תנועות עובר אך יש לוודא שמידת התנועות קבועה לאורך הימים מאחר וזהו כלי חשוב ביותר לתקינות ההריון
    במידה וחשה הפחתה או שינוי בדפוס התנועות יש לפנות להערכה ובדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תנועות עובר

רונית
    07/10/2009

הסיבה שבגללה הפנו אותי להריון בסיכון - אי-ספיקת לב קלה אצלי (הריון עצמו עד כה תקין)

פשוט רופא נשים שלי לא מייחס חשיבות כלל לתחושות של תנועות העובר, לכן קשה לי להתייעץ איתו בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו