מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריבוי מי שפיר פתאומי - שבוע 37מרציאנו24/10/2009
אני בשבוע 37 להריון ראשון ותקין עד כה. בת 25.
עברתי שקיפות עורפית שנמצאה תקינה לחלוטין ושוכללה יחד עם חלבון עוברי. התוצאה היתה 1:20000.
לאחר מכן עברתי 2 סקירות מערכות ששתיהן יצאו תקינות לחלוטין.
העמסת סוכר 50 יצאה גבוהה ולכן הופנתי להעמסה של 100 שיצאה תקינה פרט לפרמטר אחד: לאחר שעה התוצאה היתה 188. רופאת הנשים שלי טענה שהתוצאה תקינה ואין להתייחס אל זה כאל סוכרת הריונית.
בשבוע 33 בוצע US שגרתי למעקב שנמצא תקין.
בשבוע 36+4 בוצע US שגרתי נוסף למעקב שהראה ריבוי מי שפיר (פתאומי): 320.
אני נורא מודאגת. קראתי באינטרנט ונאמר כי יש סיכון לתסמונת דאון ולמחלות גנטיות אחרות. כמו כן כתוב שיש סיכוי לסוכרת הריונית. האם עלי לחזור על הבדיקה? רופאת הנשים שלי המליצה רק על העמסה חוזרת של 100 לוודא שלא מדובר בסוכרת.
אני ממש על קוצים. לא ישנה. פוחדת שהילד שלי יהיה חולה. אני בוכה כל היום. רופאת הנשים שלי בחופש ואני לא יודעת מאיפה לקבל תשובות. בבקשה עזרה.............
מה מומלץ לעשות כעת? אמרו לי לא לשנות את התזונה עד שאעשה העמסה חוזרת של 100. אקו לב לעובר - התורים שפנויים הם לתקופה שאני אהיה כבר אחרי לידה. ייעוץ גנטי - אותו דבר... נתנו לי תור הכי מוקדם לאפריל 2010.
האם לאור הממצאים של כל הבדיקות ולאור העובדה שריבוי מי השפיר הוא פתאומי ולאור העובדה שמדובר בריבוי מי שפיר של 320... יש סיכוי שהילד שלי חולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מים
ד''ר אלי רימון25/10/2009עלייך להועץ ברופא הריון בסיכון
כדאי לעשות עקומת עצמית ערכים של סוכר לאורך היום
פרט לכך כדאי לששות סונר מכוון לבליעה
מפאת גיל ההריון לא ניתן יהיה להשלים בירור ובמילא לא ניתן לעשות דבר כעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)